Florentina Țilea (Libertate, Moromeții 2, Undeva la Palilula) joacă în Băieții buni ajung în Rai rolul Adei, o femeie de carieră, care își pierde soțul într-un accident de mașină.

Managerul HR al unei companii multinaționale, Ada a reușit sa avanseze în carieră, și să aibă o familie frumoasă alături de soțul ei Dan, cu care, însă, are o relație din ce în ce mai distantă.. Singurul lucru care-i unește este dragostea pentru fiica lor, Zoe. Ada vrea sa fie mereu în control, în orice situație. Iar când Dan moare subit, nu știe cum să gestioneze situația, nici cum să-i spună asta fiicei.

În schimb, Dan (Bogdan Dumitrache) ajunge pe lumea cealaltă, întâmpinat de Sfântul Petru, iar pe plaja pustie unde este „repartizat” își reîntâlnește prima dragoste, colega sa de liceu Laura (Cosmina Stratan).

Băieții buni ajung în Rai este regizat de Radu Potcoavă și are premiera în cinematografe pe 22 martie.

Ce are/aduce special/nou pentru tine filmul Băieții buni ajung în Rai?

Aduce “lumea de Dincolo” pe care mă liniștește că Radu a văzut-o așa.

Povestește-ne câteva detalii din timpul pregătirilor pentru acest film. Cum a fost colaborarea cu echipa și colegii, ce amintiri dragi ți-au rămas de la filmări?

La filmări a fost totul foarte concentrat, era frica de Covidul de după colț, iar personajul meu era atât de suferind încât nu m-am putut bucura de nimic la filmări.

Nici măcar de compania “soțului” Bogdan pe care-l îndrăgesc încă din facultate - el nu știe - dar pe care Radu mi l-a dat “mort”.😁

Cum este personajul tău, care este povestea sa și care au fost sfaturile/indicațiile care te-au ajutat să creionezi și să joci acest personaj? Ce ți-a plăcut cel mai mult la scenariul și experiența acestui film?

Provocarea cea mai mare au fost discuțiile legate de cum să reacționăm la întâlnirea cu personajul reînviat 😁 și încercarea de a găsi soluții.

Au fost mai multe soluții, am repetat într-un fel, la cadru s-a schimbat schimbarea. O experiență inedită, vie - of, cum sună în contextul ăsta.

tilea 1

O premieră în cinematografia românească Băieții buni ajung în Rai prezintă o viziune umană și caldă pentru Viața de Dincolo și câteva personaje care trăiesc acolo. Cum a fost pentru tine această propunere: a conștientizării că personajul tău vorbește la un moment dat cu soțul care nu mai există în lumea viilor și a imaginării acestuia într-un spațiu magic/ireal? Și în ce măsură se apropie imaginea acelui spațiu propusă de regizor cu gândurile tale despre Viața de Dincolo?

Imaginea propusă de Radu este liniștitoare, sunt pro experiențe diferite și m-aș bucura să avem o a doua șansă (apoi o a treia… ) pe care în viață am ratat-o, deși, nu se știe dacă și Dincolo, viața idilică de la început nu ți se poate schimba exact cum ți s-a întâmplat și în cea de Aici.

Cât de împăcat e personajul tău cu deciziile pe care le-a luat până atunci și ce fel de mesaje/lecții a purtat acest personaj pentru tine, în special având în vedere contextul pe care îl vedem pe ecran: adâncirea în muncă, problemele în căsnicie, dispariția soțului etc?

Ceea ce-i lega pe soți era doar copilul, Zoe, deci cred că Ada se va adapta ușor la viață după dispariția soțului, dar mi-aș dori ca omul Ada să ia puțin distanță, să respire adânc cu picioarele într-un lighean cu apă rece și să înțeleagă că este important și să se bucure de viață cu oamenii care-i sunt dragi, nu numai să alerge după bani.

De ce e important să vină spectatorii la cinema să vadă Băieții buni ajung în Rai? (3 motive)

1. Să învețe să aibă curajul de a alege.

2. Să se bucure de o zi în familie.

3. Să susțină filmul românesc.

CineFan este partener media al lansării filmului la cinema.

Mulțumim Anca Maco pentru ajutor.