Cât de puternică poate fi o dorință? Este un lucru pe care telespectatorii îl pot afla vizionând filmul Dorința / Wish, disponibil acum pe Disney+.

Animația produsă de studiourile Walt Disney este o comedie muzicală care invită publicul în Regatul magic Rosas unde Asha, o tânără visătoare și isteață, își pune o dorință atât de puternică, încât îi este îndeplinită de o forță cosmică, o mică minge de energie numită Stea. Asha împreună cu credinciosul ei tovarăș, iedul Valentino și Stea se confruntă cu cel mai periculos dușman al lor - conducătorul din Rosas, Regele Magnifiko.

Vor reuși ei să salveze comunitatea și să demonstreze că atunci când voința unui om curajos se combină cu magia stelelor lucruri minunate se pot întâmpla?

Câștigătorul premiului Oscar, Chris Buck și Fawn Veerasunthorn sunt responsabili de regia acestui film plin de magie și aventuri.

Cu vocea actriței câștigătoare a premiului Oscar Ariana DeBose în rolul lui Asha, Chris Pine în rolul Regelui Magnifico și Alan Tudyk în rolul caprei Valentino, animalul de companie al lui Asha, musicalul animat Wish / Dorinţa eeste disponibil acum pe Disney+.

Inspirat din zestrea magică și muzicală a lui Walt Disney, filmul prezintă o poveste cu totul originală, cu șapte melodii nou-nouţe scrise de cântăreața și compozitoarea nominalizată la Grammy Julia Michaels și de producătorul, compozitorul și muzicianul Benjamin Rice, câștigător al premiului Grammy. Dar poate că cel mai mare omagiu adus lui Disney este titlul însuși: Wish / Dorinţa.

Fie că e vorba de Geppetto care se uită la stele și își dorește ca Pinocchio al lui să devină un băiat adevărat, sau Tiana care priveşte cerul nopții în timp ce visează să aibă propria afacere sau Moana care se îndreaptă către stele în încercarea de a-și salva insula, multe dintre cele mai iubite personaje Disney sunt definite de visele lor.

Iar filmul Wish / Dorinţa celebrează exact acest tip de pasiune.

„În centrul filmului nostru se află următoarea idee: «Nu există o putere mai mare în univers decât cineva cu o dorință adevărată în suflet»”, spune scenaristul-producător executiv al filmului Jennifer Lee care este şi directorul de creație al studioului. „Este un film despre înțelegerea faptului că odată cu o mare dorinţă vine o luptă şi mai mare. Sperăm că este şi o aspirație despre cum să perseverăm.”

În timp ce filmul aduce un omagiu moștenirii Disney, este, de asemenea, şi o reflectare a prezentului și viitorului celebrului studiou, cu imaginile sale inovatoare, bogăţia de inspirație culturală și muzica contemporană captivantă.