În acest weekend poate fi văzut la cinema în premiera Cascadorul / The Fall Guy, o comedie de acţiune bazată pe celebrul serial al anilor ‘80.

Colt Seavers (Ryan Gosling) este cascador și, ca toţi din comunitatea cascadorilor, este aruncat în aer, împușcat, lovit, izbit prin ferestre și aruncat în gol de la cea mai înaltă înălțime, totul pentru distracția noastră.

Și acum, abia scăpat dintr-un accident care aproape i-a terminat cariera, acest erou nevăzut trebuie să găsească o vedetă de cinema dispărută, să rezolve o conspirație și să încerce să recâștige dragostea vieții lui, în timp ce își face treaba de zi cu zi. Ce ar putea merge bine?

fall guy emily ryan

Cascadorul / The Fall Guy este cel mai personal film de până acum al regizorului şi cascadorului David Leitch, regizorul blockbusterelor Bullet Train, Deadpool 2, Atomic Blonde și Fast & Furious: Hobbs & Shaw și producător al succeselor John Wick, Nobody și Violent Night.

The Fall Guy este o declarație de dragoste pentru filmele de acțiune și pentru echipa de oameni muncitori și subapreciați care le realizează şi fără ajutorul cărora acestea nu ar exista.

fall guy 1

În distribuţie îi regăsim pe: Ryan Gosling (aflat deja la al treilea film în rol de cascador dupa Drive şi The Place Beyond the Pines), Emily Blunt, Winston Duke, Aaron Taylor-Johnson, Hannah Waddingham, Stephanie Hsu.

Mi-a plăcut mult chimia dintre Ryan Gosling și Emily Blunt fiind exact ceea ce trebuie pentru acest film!

The Fall Guy este inspirat de serialul cu acelaşi nume din anii ’80. Serialul Cascadorul / The Fall Guy a rulat la TV în SUA între anii 1981-1986 (timp de 113 episoade de-a lungul a 5 sezoane) şi a fost creat de celebrul producător Glen A. Larson (1937-2014), responsabil pentru unele dintre cele mai de succes seriale din istoria televiziunii: Knight Rider, The Six Dollar Man, Battlestar Galactica, Manimal, The Fall Guy, Magnum, PI.

Lee Majors juca în serial rolul lui Colt Seavers, un cascador de la Hollywood care în timpul liber este vânător de recompense. El își folosește abilitățile fizice și cunoștințele despre cascadorii (în special cascadorii care implică mașini sau camioneta lui GMC) pentru a captura fugari și criminali. El este însoțit de vărul său și cascadorul în curs de formare, Howie Munson (Douglas Barr), și, ocazional, de colega cascadoare Jody Banks (Heather Thomas).

Serialul a avut 113 episoade, fiecare cu o durată de aproximativ 45 de minute, timp în care Seavers a ajutat la realizarea de filme și la prinderea băieților răi cu singura lui superputere reală: abilitatea de a primi un pumn.

lee majors fall guy

Stânga: Douglas Barr, Lee Majors, Heather Thomas în serialul Cascadorul / The Fall Guy (1981). Dreapta Emanuel Lăzărescu şi Lee Majors la London Film and Comic Con 2019.

Am fost un mare fan al serialului (difuzat de TVR în România după ’90) şi care ne ţinea în faţa televizorului în fiecare seară de sâmbătă. Dealtfel, l-am şi întâlnit acum câţiva ani pe Lee Majors la London Film and Comic Con şi i-am mărturisit cu emoţie că serialul a fost unul din preferatele mele. Fanii serialului se pot bucura la cinema: la finalul filmului, Lee Majors are un cameo, apărând în rolul unui Agent FBI.

Revenind la filmul Cascadorul ce are în acest weekend premiera la cinema, trebuie să spun că mi-a plăcut enorm! A fost o reală bucurie să descopar trimiteri la filme celebre, să vedem partea mai puţin cunoscută a facerii unui film (mai ales culisele ce implică aceşti oameni minunaţi – cascadorii!), dar a fost şi o bună împletire de comedie, romantism, acţiune, aventuri şi bună dispoziţie.

fall guy 2

Ca fan al serialului original, mi-a plăcut filmul pentru celebrarea cascadorilor și a oamenilor din spatele camerelor de filmare, fiind o evidenţiere frumoasă a ceea ce a însemnat serialul original la vremea lui.

Vizionarea acestui film în cinematografe este o experiență absolut încântătoare, iar regizorul David Leitch reuşeşte să ne servească un adevărat regal de acțiune.

Adăugați la acesta şi o coloană sonoră pe care o veţi iubi (cu atât mai mult dacă vă place muzica anilor ‘80).

Notă importantă la final... pe genericul de final există câteva imagini din culise, veţi vedea ce s-a întâmplat în spatele camerelor - și cum s-au făcut cascadoriile și acțiunea, un adevărat plus având în vedere tema filmului.

Cascadorul / The Fall Guy intră în cinematografe din 26 aprilie, distribuit de Ro Image 2000.

Trailer:

Vă las mai jos textul melodiei originale din serial (interpretată de Lee Majors) care poate fi auzită şi ea la finalul filmului şi care rezumă cumva atmosfera filmului şi viaţa cascadorilor.

The Fall Guy (The Unknown Stuntman) (feat. Lee Majors) (video jos)

Ei bine, nu sunt genul care să sărute și să spună, dar am fost văzut cu Farrah
Nu am fost văzut niciodată cu fete mai puţin frumoase, şi e așa de bine

Am fost aruncat în flăcări cu Sally Field, am gonit cu o fată pe nume Bo
Dar cumva pur și simplu, ele nu rămân cu mine
Este o viață care sfidează moartea pe care o duc, îmi asum șansele

Job-ul meu e să mor în filme și TV
Dar cel mai greu lucru pe care l-am făcut vreodată este să mă uit la doamnele mele principale
Cum sărută un alt tip în timp ce eu îmi bandajez genunchiul

S-ar putea să cad dintr-o clădire înaltă, sau să mă rostogolesc cu o mașină
Pentru că sunt cascadorul necunoscut care a făcut din Redford o vedetă

Nu petrec niciodată mult timp la școală, dar am învățat multe doamne
E adevărat că îmi închiriez corpul pentru bani, Hei Hei

Am fost ars de Cheryl Tiegs, aruncat în aer pentru Raquel Welch
Dar când ajung în fân, este doar fân, Hei Hei
Aș putea să sar de pe un pod mobil, sau ca Tarzan cu o liană
Pentru că sunt cascadorul necunoscut care îl face pe Eastwood să arate atât de bine.