Documentarul Tovarășu’: Facerea, Gloria și Desfacerea unui Dictator va avea avanpremiera la festivalul de film TIFF duminică, 16 iunie, în legendarul cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca.

Pentru prima dată, seria cu cele trei episoade va fi difuzată în întregime, ca film complet cu o durată de 2 ore și 25 de minute. Proiecția va începe la ora 18:00 și va fi prezentată de John Florescu, producătorul executiv.

„Cred că este cel mai bun mod de a înțelege cum Ceaușescu, unul dintre cei mai proeminenți dictatori ai secolului XX, a ajuns în vârful puterii și cum a ajuns să cadă”, a spus John Florescu. „Sunt recunoscător că Tudor Giurgiu și TIFF ne-au oferit acest superb loc de proiecție în weekendul de deschidere al festivalului,” a adăugat el.

Producătorul executiv John Florescu, împreună cu regizorul și scenaristul Trevor Poots și Chainsaw Film Productions, a filmat și realizat acest documentar în mai multe țări, pe parcursul a trei ani.

John Florescu și Trevor Poots au produs și Războiul Regelui (2016), Maria, Inima României (2018), Regele Mihai, Drumul către casă (2021). Ultimele două filme au câștigat de două ori Premiul Publicului la TIFF. Documentarele au fost difuzate până acum în peste 55 de țări.

Tovarășu’: Facerea, Gloria și Desfacerea unui Dictator este în prezent disponibil pe platforma VOYO.