Cinemaraton, televiziunea dedicată filmului românesc din portofoliul Grupului Clever, și-a anunțat lansarea în Republica Moldova.  

Acest pas marchează o etapă importantă în expansiunea regională și va aduce publicului moldovean o selecție vastă de filme românești de calitate, disponibile 24 de ore din 24.

Cinemaraton vrea să devină principala destinație pentru cinefili, oferind acces la o varietate de producții cinematografice românești, de la filme clasice la ultimele noutăți din industrie. Cinemaraton Moldova va difuza filme în limba română, produse atât în România cât și în Moldova. "Suntem încântați să aducem Cinemaraton în Republica Moldova și să oferim publicului de peste Prut acces la o experiență cinematografică de neegalat. Credem că lansarea noastră va revoluționa modul în care moldovenii consumă și apreciază filmele românești," a declarant Adrian Bucă, Director General Cinemaraton.

La Chișinău, echipa Cinemaraton din România a prezentat proiectul Cinemaraton Moldova. La eveniment au participat Sergiu Prodan, ministrul Culturii din Moldova, Anca Mitran si Valentina Iusuphodjaev, președinții Centrului Național al Cinematografiei din România și din Republica Moldova, Șerban Marinescu, președintele Societătii Autorilor Români DACIN SARA, Bogdan Ficeac, director General al DACIN SARA, Adrian Bucă, directorul Cinemaraton, actrița Ileana Popovici, producătorul Virgiliu Margineanu, reprezentant al  Cinemaraton Moldova, Irina Radu, consultant Clever Grup, dar  și regizori din cele două țări, 

Anunțul prezenței Cinemaraton în Republica Moldova este primul pas al intrării pe piață de peste Prut a Grupului Clever. În etapa următoare vor fi difuzate Prima News, Profit, Agro TV, Prima World, dar și canalul special conceput pentru acest teritoriu - Prima TV Moldova.