Un nou serial Star Wars debutează pe 5 iunie pe Disney+. Producția are în centrul acțiunii investigația unei crime șocante din trecutul unui respectat Maestru Jedi și poartă publicul în mijlocul unui conflict dintre acesta și un războinic periculos.

Povestea din Star Wars: The Acolyte dezvăluie o călătorie revelatoare, în 8 episoade, plină de indicii, în care forțele sinistre ale întunericului demonstrează că nimic nu este ceea ce pare.

Echipa și distribuția serialului

Serialul îi are în distribuție pe Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Dean-Charles Chapman, Joonas Suotamo și Carrie-Anne Moss.

Leslye Headland a creat serialul bazându-se pe Războiul Stelelor / Star Wars al lui George Lucas, fiind și producător executiv alături de Kathleen Kennedy, Simon Emanuel, Jeff F. King și Jason Micallef. Charmaine DeGraté și Kor Adana sunt co-producători executivi. Rayne Roberts, Damian Anderson, Eileen Shim și Rob Bredow sunt producători.

Compozitorul premiat Michael Abels, cunoscut pentru lucrarea sa la „Get Out” și „Us”, a realizat muzica pentru The Acolyte.

Unde este plasată acțiunea serialului

The Acolyte explorează un teritoriu nou, cu potențial imens de ficțiune și poveste. Este prima reprezentare a Înaltei Republici în format live-action, franciza dezvăluind până în prezent această galaxie îndepărtată doar în relație cu Skywalker și Era Imperială. Epoca – marcată de o perioadă de mare pace și prosperitate în galaxia în care luptătorii Jedi se află la apogeul puterii lor – precedă perioada din Star Wars: Amenințarea Fantomei, plasată cu aproximativ 100 de ani înainte, adică în ultimii 30 de ani ai Înaltei Republici.

Fanii vor regăsi decoruri familiare, cum ar fi capitala galactică Coruscant, dar și noi lumi pline de exuberanță, ce au fost imaginate de o echipă de scenografi special, pentru ca spectacolul vizual să reflecte Republica înfloritoare.

Noi dimensiuni ale luptei dintre bine și rău

Dualitatea se remarcă drept temă generală în The Acolyte, evidențierea părților luminoase și întunecate ale Forței, dar și zone intermediare, pline de potențial narativ, devenind parte cheie în crearea filmului. Aceeași dualitate dintre bine și rău, echilibru și dezechilibru a dus la nașterea unui nou personaj, Mae Aniseya, înterpretată de Amandla Stenberg. Aceasta este un fost Padawan al lui Jedi Master Sol, care pornește într-o călătorie întunecată. Lee Jung-Jae este Maestrul Jedi Sol, iar Dafne Keen este Jecki Lon, noul ucenic al lui Sol.

Designul costumelor și mesajele acestora

În perioada portretizată în The Acolyte, Ordinul Jedi este în prim plan. În timp ce Jedi sunt separați de Republica Galactică, ei lucrează în tandem cu aceasta pentru a se asigura că pacea domnește în întreaga galaxie. Statutul lor și eminența providențială sunt reflectate de faptul că dețineau aur pur, haine albe ca ținută în Templu și haine maro cu accesorii aurii pentru misiuni. Culoarea a jucat, astfel, un rol foarte important pe tot parcursul celor 8 episoade, reprezentând un instrument cheie pentru a reflecta această prosperitate, dar și dinamica schimbătoare a puterii și a ierarhiilor.

Dihotomia dintre bine și rău a fost o provocare pentru întreaga echipă de producție, de la actori până la scenografi și stiliști. Culori precum negru, gri închis, alb, crem sau mov intens transmit același mesaj al călătoriei cathartice, sumbre, dar totodată inițiatice, care pune în evidență un univers Star Wars nou și personaje Jedi captivante, cu care fanii producțiilor clasice Star Wars nu sunt obișnuiți, dar care deschid calea către o nouă lume a francizei. 

Primele două episoade sunt disponbile pe Disney+ din 5 iunie.