Regizorul si actorul castigator al premiului Oscar Philip Seymour Hoffman a fost gasit mort in apartamentul sau din Manhattan datorita unei aparente supradoze de heroina. Autoritatile l-au gasit pe Hoffman cu un ac de seringa in bratul sau. Avea 46 de ani.

Hoffman a castigat Premiul Oscar pentru Cel mai bun actor in 2005 pentru drama Capote, si a mai fost nominalizat la alte trei Premii Oscar pentru roluri secundare. El a mai primit trei nominalizari la Premiile Tony pentru munca sa in teatru.

Unul dintre primele roluri notabile ale lui Hoffman a fost in debutul regizoral al lui Paul Thomas Anderson, Hard Eight. Desi a jucat un rol mic in acest film din 1996, Hoffman si Anderson s-au reunite pentru a realiza Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love si cel mai recent, The Master, pentru care Hoffman a primit cea de-a 4-a nominalizare la Oscar. Celelalte nominalizari le-a primit pentru filmele: Doubt / Indoiala si Charlie Wilsons War / Razboiul lui Charlie Wilson, pe langa premiul castigat pentru interpretarea lui din Capote.

Fanii seriei The Hunger Games / Jocurile Foamei de Suzanne Collins il cunosc pe Hoffman pentru interpretarea rolului Plutarch Heavensbee, cu care a debutat anul trecut in Catching Fire. Hoffman trebuia sa apara si in ultimele doua filme ale seriei, Mockingjay, aflate in productie. S-ar parea ca o mare parte din filmari la partea intai le-a incheiat, ramanand doar cateva zile de filmare pentru partea a doua. Producatorii Jocurilor Foamei spun ca datele de premiera ale celor doua parti nu vor fi amanate de moartea lui Hoffman.

Hoffman a jucat atat in blockbustere precum Twister, Red Dragon sau Mission: Impossible III dar si in filme “de arta” precum The 25th Hour, The Ides of March, Almost Famous sau Synecdoche, New York, al regizorului si scenaristului Charlie Kaufman din 2008.

In 2010, Hoffman si-a facut debutul regizoral cu Jack Goes Boating, in care a jucat si rolul principal.