Bucuresti IFF continua marti, 1 aprilie, la Cinema Studio, de la ora 17.00, cu debutul deopotriva ambitios si socant in lung metraj al regizorului-scenarist Fernando Guzzoni, Carne de perro (2012), premiat la Goteborg si San Sebastian – proiectie in prezenta regizorului. Filmul ruleaza in cadrul sectiunii Focus: Chile.

De la ora 19.00, la Cinema Studio, va fi proiectat ultimul film din competitie, 52 Tuesdays / 52 de marti (regia Sophie Hyde), un debut australian vibrant in care o pustoaica la vârsta primelor explorari sexuale trebuie sa accepte faptul ca mama ei se pregateste sa devina barbat. Premiul de regie Sundance 2014; Ursul de Cristal – sectiunea Generation 14plus, Berlin 2014.

 

Tot de la ora 19, la NCRR, se va relua Stories We Tell / Povestile noastre (regia Sarah Polley), un experiment fascinant la granita dintre fictiune si documentar. Premiul criticilor din Los Angeles, Toronto si New York la sectiunea (sic!) non-fiction, in 2013.

De la ora 21.00, la Cinema Studio, va fi proiectat Frances Ha (SUA, 2013). Greta Gerwig, descoperita de Noah Baumbach (si de publicul Bucuresti IFF) cu rolul secundar din Greenberg, primeste acum un film numai al ei – din partea aceluiasi Baumbach care, intre timp, i-a devenit iubit. Frances Ha isi scoate voioasa palaria in fata Noului Val Francez (e filmat alb-negru si din mana), la pachet cu un clin d oeil catre Leos Carax, filtrat printr-un Manhattan mai putin disperat.

De la aceeasi ora, la NCRR, va fi reluat C.R.A.Z.Y., filmul cu care Jean-Marc Vallée a castigat aprecierea criticii internationale, cu aproape 10 ani inainte de dublu-oscarizatul Dallas Buyers Club.

La Cinema Elvira Popescu, de la ora 17.00, va fi reluat, in cadrul sectiunii Panorama, Borgman, cea mai placuta surpriza din competitia oficiala a Festivalului de la Cannes 2013.

La ora 19.00, tot la Elvira Popescu, va rula Viata frumoasa / Belle Vie, extraordinarul debut in lungmetraj al lui Jean Denizot, primit cu ovatii la Salonic si Angers, iar de la ora 21.00, va fi prezentat filmul surpriza al Bucuresti IFF. Cei care-l iubesc pe Fellini n-ar trebui sa-l rateze.

Cea de-a 10-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung metraj, va avea loc in perioada 26 martie – 2 aprilie 2014, la Cinema Studio, NCRR - Studioul Horia Bernea, Cinema Elvira Popescu, Club Control si Institutul Cervantes.

Fiecare zi de festival se incheie cu petreceri in Control, clubul oficial al festivalului. Accesul este liber.