Filmele de scurt metraj pentru copii Aventurile Micilor Vedete in parc si Micile Vedete descopera secretul magnetilor, doua productii ale Scolii romanesti de film pentru copii Micile Vedete, care ii au in rolurile principale pe absolventii Scolii, vor fi prezentate la Festivalul de Film de la Cannes 2014, in cadrul sectiunii Short Film Corner

Talentatii copii romani rescriu istoria filmului romanesc pentru copii, fiindca este a treia oara cand vor fi prezenti pe covorul rosu al rivierei franceze (dupa 2011 si, respectiv, 2012) cu filmele din seria educativa Aventurile Micilor Vedete.

Pelicula Aventurile Micilor Vedete in parc trateaza tematica protejarii mediului inconjurator si prezinta o poveste parca rupta din realitate. In locul unui parc dintr-un cartier de locuinte din Bucuresti, se aproba construirea unui mare centru comercial. Intamplator sau nu, tocmai in acest parc se afla singurul loc de joaca pentru copii, iar acestia se decid sa nu stea nepasatori, ba din contra, sa rezolve situatia asa cum stiu ei mai bine: apeleaza la Anisia, fetita care a fugit de acasa in cautarea aventurii.

 

Micile Vedete descopera secretul magnetilor, cel de-al doilea film care va fi prezentat anul acesta la Short Film Corner este un alt episod din seria de filme pentru copii Aventurile Micilor Vedete. Anisia, o fetita care a fugit de acasa din dorinta de a scapa de sfaturile nesfarsite ale mamei, se reintoarce la scoala, unde incearca sa patrunda neobservata la ore pentru a primi gustarea „cornul si laptele”. 

Din pacate pentru ea, este retinuta de profesoara si fortata sa ramana la ora de fizica. Nereusind sa se integreze in clasa, unde copiii rad de hainele ei murdare si de cunostintele limitate, Anisia incepe sa faca propriile experimente cu … magneti.

 

Mai multe informatii, puteti gasi pe site-ul oficial.