HipTrip Travel Film Festival, primul festival din Romania dedicat filmelor de calatorie, va avea loc intre 23 si 25 mai, la Cinema Union si Cinema Eforie.

In cele trei zile de eveniment vei avea parte de proiectii de filme artistice si documentare tematice si vei intra in contact cu reputati profesionisti din domeniile de travel, cinematografie si blogging.

Din SUA vine documentarul lui Kevin Macdonald, Life in a Day. Pe 24 iulie 2010, oamenilor din toata lumea li s-a cerut sa-si ia camerele de filmat si sa incerce sa raspunda la trei intrebari: „Ce anume iubesti?, Ce te inspaimanta? Ce ai in buzunar?”. Cele 85.000 de clipuri rezultate - filmate in 140 de tari si cu aproape 4.500 ore de material brut - au fost incarcate pe YouTube si editate pentru a produce un film documentar care surprinde cu sinceritate si amuzament viata noastra cotidiana. Documentarul poate fi urmarit sambata, 24 mai, de la orele 17:00, la Cinema Eforie.

Nominalizat la Cannes in 2012, 7 Days in Havana este un portret al Havanei zilelor noastre, vazut din perspectiva unica a sapte regizori de prestigiu, in sapte scurt metraje. 

Cei sapte regizori ai acestui film omnibus sunt Elia Suleiman (Israel), Benicio Del Toro (Puerto Rico), Gaspar Noe (Argentina), Laurent Cantet (Franta), Pablo Trapero (Argentina), Julio Medem (Spania), Juan Carlos Tabio (Cuba). Filmul va rula sambata, 24 mai, de la orele 20:00, la Cinema Union.

The Motorcycle Diaries, film premiat cu Oscar si Palme d’Or, este adaptarea unui jurnal tinut de Ernesto Che Guevara (interpretat de Gabriel Garcia Bernal) pe cand avea 23 de ani. 

Alberto Granado (interpretat de Rodrigo de la Serna) si Ernesto Guevara sunt doi studenti tipici care, in cautarea amuzamentului si a aventurii, decid sa traverseze Argentina, Chile, Brazilia si Peru pentru a-si da rezidentiatul intr-o colonie de leprosi. Filmul spune povestea calatoriei care avea sa ii deschida noi perspective asupra vietii celui ce a devenit Che Guevara, eroul unei epoci, si ruleaza duminica, 25 mai, la Cinema Eforie, de la orele 13:00. 

In Buena Vista Social Club, regizorul german Win Wenders readuce in atentie “epoca de aur” a muzicii cubaneze, urmarind un grup de muzicieni cubanezi in studioul de inregistrari, apoi in timpul unor concerte sustinute de acestia in Statele Unite si in Europa. 

Documentarul de referinta, care a adus faima internationala multora dintre muzicienii prezentati, poate fi urmarit vineri, 23 mai, de la orele 19:00, intr-o proiectie speciala la Cinema Union.

Din programul festivalului nu lipseste nici Woody Allen cu al sau To Rome with Love, o comedie caleidoscopica plasata intr-unul din cele mai fermecatoare orase din lume. Duminica, 25 aprilie, orele 20:00, la Cinema Union ai intalnire cu Ellen Page, Penelope Cruz si Alec Baldwin.

HipTrip Travel Film Festival este un proiect al Fundatiei OVI. Cu o activitate de peste trei ani in proiecte culturale, educationale si sportive, Fundatia OVI doreste prin organizarea primului festival de film de calatorii din Romania sa promoveze si sa sustina industria filmului de travel si potentialul turistic romanesc.