Celebrul actor american James Franco a avut recent premiera noului sau film, intitulat Palo Alto, la Tribeca Film Festival, la New York. 

Pelicula este realizata dupa cateva nuvele scrise chiar de talentatul actor. Filmul a fost semnat ca regie si scenariu de Gia Coppola, nepoata lui Francis Ford Coppola

Insa... unul din producatorii acestui film este o tanara talentata si ambitioasa romanca. Este vorba despre Adriana Rotaru care locuieste la Los Angeles si colaboreaza de 8 ani cu Francis Ford Coppola. Pentru premiera acestui film, pe covorul rosu, Adriana a ales sa poarte creatia unui designer roman cunoscut si apreciat in Statele Unite, Camelia Skikos.

 

Despre Adriana Rotaru

Dupa ce a absolvit ASE-ul la Bucuresti Adriana Rotaru a lucrat la mai multe emisiuni de divertisment pentru Prima TV dar si la proiecte de film pentru Studiourile Buftea. 

Din 2005 a inceput sa colaboreze cu Francis Ford Coppola – ca Director de Productie - pentru filmul Youth Without Youth (Romania, Bulgaria) care a fost prezentat la Festivalul de Film de la Roma. 

A urmat apoi Tetro prezentat la Festivalul de la Cannes si Twixt, invitat la Festivalul de la Toronto.

Pentru toate filmele cu Francis Ford Coppola, si nu numai, Adriana a reusit intotdeauna, ca producator, sa se foloseasca de cunostintele sale acumulate in domeniul financiar pe care le-a invatat in facultate si sa realizeze, intr-un mod creativ, filme importante cu buget mic. Pentru Palo Alto, Adriana a fost producatorul peliculei care a fost filmata la Los Angeles.

“Ca producator sunt norocoasa sa lucrez doar pentru proiecte in care cred. Imi plac in special cele ambitioase si cu buget mic pentru care trebuie sa gasesti solutii creative. Intodeauna ma implic in toate aspectele procesului de productie, de la creearea initiala a bugetului, post-productie si pana in final cand filmul ajunge in salile de cinematograf. 

Doar folosind foarte bune ingrediente distribuite intr-un mod eficient si creativ poti obtine un film de calitate. In prezent dezvolt si proiecte cu buget mare si continui sa initiez colaborari noi cu echipe de oameni talentati din industria de la Hollywood”, a declarat Adriana Rotaru in exclusivitate pentru Institutul Cultural Roman de la New York.

Despre Palo Alto

Filmul este o adaptare dupa cateva nuvele scrise de James Franco. Palo Alto (locul nasterii lui Franco) este pelicula de debut a Giei Coppola, nepoata celebrului regizor. 

Alaturi de Franco in film joaca Emma Roberts si Jack Kilmer, fiul lui Val Kilmer dar si Val Kilmer. Palo Alto a fost deja prezentat la Festivalurile de Film de la Telluride, Venetia, Toronto si San Francisco iar premiera a avut loc la Festivalul de Film de la Tribeca, pe 24 aprilie 2014. 

Filmul va fi distribuit in cinematografele din SUA din 9 mai 2014 si a fost produs de compania a lui James Franco care se numeste “Rabbit Bandini Productions”.

In Palo Alto, April (Emma Roberts) este o adolescenta timida si sensibila, sfasiata intre un flirt ilicit cu antrenorul ei de fotbal, domnul B (James Franco) si o pasiune neimpartasita pentru colegul ei Teddy (Jack Kilmer). 

Emily (Zoe Levin), in acelasi timp, ofera favoruri sexuale oricarui baiat - incluzandul atat pe Teddy cat si pe cel mai bun prieten al lui - Fred (Nat Wolff). In timp ce evenimentele sunt in plina desfasurare - si April si Teddy incearca sa-si admita afectiunea lor reciproca – comportamentul dezorientat al lui Fred incepe sa escaladeze in haos. 

Un portret al adolescentei pline de pasiune, plictiseala, si auto-distrugere, Palo Alto este un film pentru toate varstele - un uimitor debut al scenaristei si regizoarei Gia Coppola, dupa cartea Palo Alto: Stories, scrisa de James Franco si cu o coloana sonora compusa de Devonte Hynes (Blood Orange).