Dupa filmul fantastic Domnisoara Christina, in regia lui Alexandru Maftei, serile de marti dedicate filmului romanesc continua. 

MDV Audio Studio, impreuna cu Asociatia CineCultura, prin proiectul Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul, aduc, marti, 13 mai, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti, o alta productie recenta, ce poarta de data aceasta semnatura regizorului Ovidiu Georgescu: Ultimul Zburator. 

Se pare ca dupa „noul val” al filmului romanesc, extrem de puternic si marcant pentru primul deceniu al acestui secol, dupa filme de referinta ce au plecat de la un crez asumat, si anume acela de a sectiona critic realitatea romaneasca imediata, se simte nevoia de o schimbare. 

O redimensionare, o reasezare fata de poveste, povestea care nu mai e lasata acum sa decupeze, unilateral, felii de realitate problematica, ci este plasata sub semnul ludicului, al adancului, al absolutului si impinsa inspre a se contamina cu ceea ce Ion Barbu numea „joc secund”. 

„In aceasta lume dezvrajita, in acest hiper-realism gri, in care traim si de care lumea s-a saturat ne-am gandit sa picuram un strop de magie...” – este gandul exprimat de regizorul Ovidiu Georgescu

Creatia sa se intoarce, asadar, catre mitologia si literatura romana, reinterpretand contemporan unul dintre cele mai tulburatoare mituri romaneste: mitul Zburatorului. Filmul Ultimul Zburator este prima aparitie dintr-o trilogie planuita, o trilogie a sufletului ancestral romanesc.

Asadar, un baiat singuratic cu o motocicleta, ce plimba noapte fetele prin oras. Si apoi, o poveste de iubire ce transcende timpul si spatiul...

Un film, la care va invitam, marti, 13 mai, ora 18.00, la Casa de Cultura a Studentilor Bucuresti (Calea Plevnei nr. 61).  

La proiectie va fi prezent regizorul Ovidiu Georgescu, actorii Iulia Verdes, Gabriel Dutu, Contantin Cotimanis, precum si Mihai Manescu (scenarist), Dragos Popescu (Director de imagine), Laura Baron (montaj). 

Intrarea este libera.

MDV Audio Studio, impreuna cu Asociatia CineCultura a organizat, incepand din vara anului 2013, Caravana Filmului Romanesc – Capodopere ale cinematografiei nationale

Pana in prezent, Caravana a ajuns in orasele: Ploiesti, Constanta, Onesti, Mangalia, Falticeni, Alba Iulia, Gura Humorului si a prezentat, la o calitate audio si video de exceptie, unele dintre cele mai valoroase filme din patrimoniul cinematografiei nationale. 

Succesul acestui proiect este atestat de prezenta numeroasa a publicului la filmele prezentate (aproximativ 14.500 de spectatori), cat si de reflectarea in presa (aproximativ 230 de referiri in mediul on-line). 

De asemenea, in octombrie anul trecut, s-a lansat cel de-al doilea proiect pe care MDV Audio Studio, impreuna cu Asociatia CineCultura il desfasoara si anume: Caravana Filmului Romanesc – Cartea si Filmul.

Website: www.caravanafilm.ro