Actorul Matei Alexandru, cunoscut atat pentru rolurile jucate pe scenele teatrelor, dar si pentru cele din productii cinematografice, a murit pe 1 iulie, la varsta de 86 de ani, informeaza Teatrul National Bucuresti.

Matei Alexandru, nascut pe 25 decembrie 1927 la Goioasa, in judetul Bacau, a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica in 1951. 

A jucat in zeci de piese pe scena Teatrului National din Craiova, a Teatrului Dramatic Fani Tardini din Galati sau a Teatrului National din Bucuresti, alaturi de legende ale teatrului precum Grigore Vasiliu Birlic, Alexandru Finti sau Florin Piersic

A primit nenumarate premii si decoratii pentru meritele sale artistice, printre care Ordinul „Meritul Cultural“, clasa a IV-a (1967), sau Ordinul „Meritul Cultural“ in grad de Ofiter (2004).

Matei Alexandru a interpretat roluri in film, radio si televiziune, dar a fost prezent si pe scena teatrului. De asemenea, a semnat regia unor spectacole de teatru TV.

Pe scena teatrului a jucat in piese de Jaroslav Hasek, Moliere, Eugene O'Neill, Friedrich Durrenmatt, Carlo Goldoni, Ion Luca Caragiale, Anton Cehov si Mihail Sebastian.

Printre filmele in care poate fi vazut se numara: Weekend cu mama (2009, r. Stere Gulea), Niki Ardelean, colonel in rezerva (2003, r. Lucian Pintilie), Corul Pompierilor (2000, r. Cristian Mungiu), Balanta (1992, r. Lucian Pintilie), Muschetarii in vacanta (1984, r. Savel Stiopul), Grabeste-te incet (1981, r. Geo Saizescu), Elixirul tineretii (1975, r. Gheorghe Naghi), Ultimul cartus (1973, r. Sergiu Nicolaescu), Facerea Lumii (1971, r. Gheorghe Vitanidis).