Au inceput filmarile pentru lung metrajul Rumeno, in regia lui Catalin Mitulescu.

Cum poti sa-i tii aproape pe cei pe care ii iubesti?, este intrebarea la care vor incerca sa gaseasca un raspuns personajele din Rumeno.

Filmul spune povestea lui Radu, un tanar plecat sa munceasca in Italia, care revine acasa dupa un an. O gaseste pe Monica, sotia lui, total schimbata, iar copilul lor Luca a crescut mai mult decat se astepta.

Cuplul petrece o noapte in care incearca sa se regaseasca. Timpul petrecut separat a creat neincredere si confuzie intre cei doi, dar le da si posibilitatea unui nou inceput. 

In rolurile principale se regasesc actorii Alexandru Potocean si Ada Condeescu. Imaginea este semnata de Liviu Marghidan iar editorul filmului este Ion Ioachim Stroe

Filmul beneficiaza de sprijinul financiar al Centrului National al Cinematografiei in valoare de 1.520.400 lei.

Filmarile se desfasoara in mai multe locatii din Bucuresti in perioada 21 iulie - 16 august iar lansarea pe marile ecrane va avea loc la inceputul anului 2015.

Rumeno este cel de-al treilea lung metraj din cariera regizorala a lui Catalin Mitulescu. Primul sau film, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, a fost prezentat la Cannes, actrita Dorotheea Petre fiind recompensata cu Premiul Un certain regard pentru cea mai buna interpretare. 

Loveboy, realizat in 2011, a fost selectat in sectiunea Un certain regard (Cannes) si in cadrul Festivalului de Film de la Sarajevo, unde actrita Ada Condeescu a fost distinsa cu trofeul Heart of Sarajevo.

Rumeno este cel unul dintre 15 proiecte europene selectate in prima editie a European Gap Financing Co-Production Market (29- 30 august) din cadrul Venice Film Market. 

Filmul este o co-productie Romania (Strada Film) – Suedia (The Chimney Pot, Film I Vast) – Italia (Apapaja).

Sursa foto: Radu Dragomir, adacondeescu.ro