Dupa ce a aparut alaturi de Ralph Fiennes in seria Harry Potter (si au filmat impreuna ceea ce ar putea cu usurinta sa fie numita “Most Awkward Hug in a Film)”), Tom Felton va aparea acum alaturi de celalalt frate Fiennes, Joseph (cel netalentat, am putea zice dupa Hercule).

Cei doi vor aparea impreuna in Clavius, pelicula lui Kevin Reynolds (Waterworld, Hatfields & McCoys) care se desfasoara in primul secol dupa Hristos si care, ca multe alte pelicule din ultimul timp, are ca tema povesti inspirate din Biblie.

Personajul lui Fiennes e un centurion roman agnostic, insarcinat de catre insusi Pilat din Pont sa investigheze zvonurile despre un presupus Mesia care ar fi aparut in Ierusalim, si sa gaseasca trupul lui Iisus astfel incat sa puna capat oricaror zvonuri si intentii de revolta. 

De-a lungul misiunii sale, centurionul are parte de niste intalniri (cu Apostolii si diferite alte figuri istorice) care-i schimba scepticismul initial. Pe langa asta, avem parte de o intreaga investigatie a evenimentelor de dupa crucificare.

Acum, nu am nimic cu genul asta de filme, dar nu mi se pare o idee stralucita, iar Fiennes nu e in niciun caz Charlton Heston. Eu sunt mai curioasa ce rol va avea Felton, dar despre asta nu am aflat nimic inca.