De ceva timp, Lifetime a revenit la ideea de a face un film despre viata cantaretei R&B Aaliyah, iar de curand s-au anuntat mai multe detalii despre distributie si productie.

In primul rand, rolul lui Aaliyah a fost preluat de Alexandra Shipp, dupa ce Zendaya Coleman, atasata initial proiectului, a parasit productia in iunie. Shipp, care joaca in serialul Nickelodeon House of Anubis, are 23 de ani.

Distributiei i s-au mai adaugat, astazi doua noi nume: Chattrisse Dolabaille, care nu are inca niciun rol la activ, o va interpreta pe rapperita Missy Elliot, buna prietena si colaboratoare a lui Aaliyah, iar Izaak Smith (Mirror Mirror) va juca rolul celebrului producator Timbaland.

Filmarile vor incepe in curand, dorindu-se o lansare in toamna. Scenariul e o adaptare a cartii Aaliyah: More Than a Woman, de Christopher Farley.

Aaliyah, pe numele ei intreg Aaliyah Dana Haughton, a fost cantareata de R&B si, ocazional, actrita (Queen of the Damned, Romeo Must Die). 

Artista a murit la doar 22 de ani, in urma unui accident aviatic in urma caruia au mai decedat alte 8 persoane. Aaliyah se intorcea din Bahamas, unde tocmai filmase clipul piesei Rock the Boat.