Radu Valcan interpreteaza un personaj rebel in filmul de lung metraj Rumeno, in regia lui Catalin Mitulescu si marcheaza in acest fel prima sa colaborare cu Strada Film.

"Personajul meu este fratele Monicai (Ada Condeescu), care a venit in Bucuresti special pentru a o ajuta pe sora lui. Interpretez un tip rebel, m-am bucurat foarte tare ca am filmat nebarbierit si ca m-am imbracat neglijent, in general acestea sunt personajele care imi plac si care ma inspira cel mai mult”, povesteste Radu Valcan.

“Imi pare bine ca am avut sansa sa joc alaturi de Ada Condeescu, este o actrita extrem de talentata si o prietena foarte buna de-a noastra asa ca ne-am inteles foarte bine pe platourile de filmare. Sunt foarte mandru de colaborarea cu Strada Film si Catalin Mitulescu, un regizor care lucreaza extrem de bine cu actorii. Inca de la casting, Catalin mi-a insuflat acea siguranta de care are nevoie orice actor”, adauga Radu Valcan.

“Nu mi-a fost deloc greu sa mi-l imaginez ca frate, ne-am inteles din priviri in tot ce am avut de facut. A fost o placere sa descopar in el un om talentat si profesionist”, declara Ada Condeescu.

Filmul Rumeno este o co-productie Romania, Suedia si Italia si este unul dintre cele 15 proiecte europene selectate in prima editie a European Gap Financing Co-Production Market din cadrul festivalului de film de la Venetia care va avea loc pe 29-30 august.