Stiti bancurile alea cu o veste buna si una proasta? Din pacate vestea buna mai intarzie un pic.

Vestea proasta este, am putea zice, o colaborare care va da, cel mai probabil, dureri de cap multor cinefili: Keanu Reeves si Roland Emmerich vor face echipa intr-o noua productie.

Acum, sa nu ma intelegeti gresit, Reeves mi-a fost simpatic in Matrix si The Devil’s Advocate (desi cel mai bun rol al lui ramane cel din The Gift), iar Emmerich are totusi la activ Independence Day (si filmul Stargate, care mie mi-a placut).

Cu toate astea, niciunul dintre cei doi n-a mai facut o pelicula de calitate de ceva vreme, lucru care nu are deloc darul sa ma linisteasca. Cei doi cineasti nu vor colabora, asa cum ne-am astepta, la un lung-metraj, ci la o productie dedicata micilor ecrane, serialul New Angeles.

In serial, a carui actiune se petrece in viitor, este vorba despre un tanar care isi da viata plictisitoare de zi cu zi pe lumea mult mai interesanta (aparent) a realitatii virtuale numite New Angeles. Aici el isi asuma o noua identitate si devine omul sortit sa devina, actiunile sale avand efecte si in viata reala. Va suna cumva a Matrix? Ca noua ne suna a Matrix. Macar de ar fi mai ok decat Reloaded si Revolutions.

Emmerich va regiza episodul pilot, iar apoi va ramane ca producator executiv alaturi de Reeves, care nu pare (inca) sa fi primit vreun rol in serie. Slingshot Global Media va produce si distribui serialul.