Dupa multe tergiversari, supozitii si teorii care mai de care mai nastrusnice (Tom Hardy? Pe bune?), Marvel si-au ales in sfarsit interpretul pentru unul dintre cele mai interesante personaje pe care planuiesc sa le transpuna pe marile ecrane - Doctor Strange.

Desi eu una as fi votat oricand pentru Pedro Pascal, nici alegerea oficiala nu ma deranjeaza in mod special, ba deloc chiar - este vorba, conform Deadline, de actorul britanic Benedict Cumberbatch, care incet-incet pare sa devina noul rege geek (omul a “bifat” Khan, Smaug, Sherlock, si zvonurile spun ca s-ar putea sa apara si prin noua serie Star Wars).

Numit si The Sorcerer Supreme, Stephen Strange nu a capatat puteri supranaturale din cauza unor radiatii, nu l-a muscat nici o ganganie radioactiva si nici nu s-a nascut cu vreo mutatie, ci stapaneste artele magiei.

Personajul a fost creat de Steve Ditko si a aparut pentru prima oara in Strange Tales Nr. 110 (iulie 1963), unde impartea publicatia cu The Human Torch, unul din Fantastic Four.

Personajul a fost inspirat, oarecum evident data fiind infatisarea, de actorul Vincent Price. Lucru care, de altfel, se poate vedea si din cel de-al doilea prenume al sau: numele sau intreg este Stephen Vincent Strange.

Din toate variantele vehiculate, Cumberbatch e, dupa mine, cea mai putin previzibila, inclusiv din punct de vedere fizic (nu seamana prea tare). Noroc ca sta bine la partea talent. Cat de bine se va descurca vom vedea pe 8 iulie 2016. 

Filmarile vor incepe, se pare, in luna mai a anului viitor, si Marvel sunt foarte aproape de a incheia negocierile cu studiourile Pinewood din Marea Britanie, loc in care de altfel se toarna si Star Wars: Episode VII.