Keanu Reeves si a sa inexpresivitate au fost mult timp centrul glumelor cinefililor de pretutindeni (cam pana a aparut Kristen Stewart in peisaj…), si trebuie sa recunoastem ca uneori ar putea sa aiba o paleta mai larga de expresii faciale in rolurile pe care le joaca.

Intrat intr-un semi-con de umbra in anii ce au urmat ultimei parti ale trilogiei Matrix, Reeves pare sa fi revenit pe neasteptate in atentie, odata cu lansarea peliculei John Wick, care a primit recenzii nesperat de bune.

Si pentru ca in lumea SF/ thriller si-a castigat popularitatea, Reeves revine la ea, urmand sa joace in pelicula Replicas, produsa de Stephen Hamel. Aici, Reeves va juca rolul unui om de stiinta a carei familie este ucisa intr-un accident. El isi foloseste cunostintele in incercarea de a-i readuce la viata, pornind astfel impotriva legilor, a guvernului si fortelor de ordine.

Filmul va fi produs de Lotus Entertainment si Bonaventura Pictures, detinuta de Lorenzo di Bonaventura. Acesta a fost sef de productie la Warner in perioada in care trilogia Matrix a fost filmata. Filmul va fi regizat de Tanya Wexler, iar de scenariu se ocupa Chad St. Johnson.

Pana atunci, noi il vom putea vedea pe Keanu Reeves de vineri la cinema in thrillerul John Wick.