“In a hole in the ground, there lived a Hobbit”- asa incepe cartea care mi-a marcat cel mai mult copilaria (nu ca lucrurile s-ar fi schimbat in vreun fel acum) si nu e prima oara cand recunosc ca nu sunt foarte incantata de felul in care Peter Jackson a ales o sa adapteze pentru marele ecran.

Cu toate acestea, trebuie sa recunosc ca filmele is au si partile bune, incepand cu distributia. Martin Freeman este, probabil, cea mai buna alegere care putea fi facuta pentru Bilbo, iar Richard Armitage e un Thorin excelent si abia astept sa-i vad transformarea in partea a treia.

Dar revenind la ale noastre, ultima parte a seriei, The Battle of Five Armies, este aproape de lansare, care va avea loc in ceva mai mult de o luna. Si pentru ca am fost niste fani cuminti, Jackson & co ne aduc ultimul trailer al filmului, care poate fi urmarit mai jos.

Lipsit de muzica tulburatoare a precedentului (The Edge of Night, interpretata de Billy Boyd in Return of the King), trailerul e insa mai incarcat de actiune, prezinta scene din lupta la care se face referire in titlu si, in mod ciudat, pare sa se axeze pe Thranduil (Lee Pace) mai mult decat pe orice alt personaj.

Nici Aidan Turner - Kili- nu se lasa insa mai prejos, el impartind o scena de-a dreptul adorabila cu unchiul sau. Nu, noua inca nu ne place Tauriel si relatia ei cu dwarf-ul, deci ne vom abtine de la comentarii.

Din fericire insa dam si de personaje care ne sunt mult mai dragi - si mai cunoscute - ii vedem aici pe Galadriel (Cate Blanchett), Elrond (Hugo Weaving) si chiar pe minunatul Cristopher Lee in rolul lui Saruman. Asta asa, ca sa ne omoare de tot nostalgia.

The Hobbit: The Battle Of The Five Armies – 3D / Hobbitul: Batalia celor cinci ostiri – 3D va fi distribuit in Romania de Forum Film, si, pana ne vedem la cinema, pe 17 decembrie, va las cu ultimul trailer. Will you follow me, one last time?