Weekendul trecut a avut loc una dintre confruntarile anului la box-office-ul american.

Superproductia lui Christopher Nolan Interstellar s-a “luptat” cu productia Walt Disney Big Hero 6 pentru suprematia in box-office-ul american... si a pierdut in fata amuzantei animatii Disney.

Big Hero 6 este asadar marele invingator in acest weekend cu un impresionant box-office: 56 mil. $ in trei zile. Interstellar a strans si el 47 mil. $ (si luand in considerare si avanpremierele ajunge la un total de peste 49 mil.$).

Avand in vedere ca ambele filme au avut bugete asemanatoare (165 mil. $) cifrele din primele 3 zile sunt imbucuratoare pentru producatori.

Cu o nota A pe CinemaScore si cronici foarte bune, Big Hero 6 ar trebui sa se mentina cateva saptamani bune in pozitii fruntase in box-office. Conform BoxOfficeMojo.com comedia Disney ar putea ajunge chiar la o suma frumusica de peste 215 mil. $ numai in SUA.

Cu nota B+ pe CinemaScore si cronici amestecate (majoritatea favorabile), Interstellar ar putea ajunge la un total de 160 mil. $ in SUA.

In alta ordine de idei… in Romania lucrurile stau putin altfel. Interstellar a fost singurul blockbuster lansat weekendul trecut, asa ca a ocupat cu usurinta primul loc in box-office-ul romanesc strangand 58.492 spectatori (incasari de 1.148.649 lei / 323.955 $).

Interstellar: Calatorind prin Univers ruleaza deja in cinematografele romanesti, distribuit de Freeman Entertainment.

Big Hero 6 / Cei 6 Super Eroi va avea premiera in Romania pe 23 ianuarie 2015, distribuit de Forum Film.