Din 16 ianuarie, Russell Crowe revine in cinematografe in dublu rol: regizor si actor in filmul The Water Diviner: Promisiunea.

Un tata in cautarea fiilor sai, intr-un context istoric incert: la sfarsitul Primului Razboi Mondial, cand lumea este inca devastata de oribilele sale consecinte. 

In districtul Mallee, din regiunea rurala a Australiei, fermierul Joshua Connor e nevoit sa traiasca cu evidenta apasatoare a faptului ca, la 4 ani de la batalia de la Gallipoli, tot ceea ce i-a mai ramas din cei trei fii ai sai, plecati pe front si dati disparuti, este un pachetel din hartie maro, continand un jurnal ferfenitit, cateva scrisori si niste poze. O intamplare tragica si neasteptata il face pe Connor sa-si ia inima in dinti si sa porneasca la drum in cautarea fiilor sai. 

Batalia de la Gallipoli a fost sursa de inspiratie pentru mai multe creatii cinematografice, insa niciodata pana acum nu s-a aplecat asupra destinului unui singur om - un tata incautareafiilorsai. The Water Diviner este centrat pe aceasta idee, prezentand batalia din punctul de vedere al ambelor tabere aflate in conflict, intr-un context mai larg.

Desi numai o mica parte din actiunea filmului se petrece in Australia, aceasta a fost cartierul general al echipei de filmare.

Productia a inceput in decembrie 2013, in Sydney, cu o perioada de 3 saptamani de filmari in studio si in zonele vechi ale orasului. Au urmat, in ianuarie-februarie 2014, 5 saptamani de filmari in sudul Australiei, atat pe coasta, cat si in zone aflate la limita cu desertul.

Alaturi de Russell Crowe, din distributia filmului face parte actrita ucrainiana Olga Kurylenko (Paris, je t'aime, Quantum of Solace, Oblivion) si australianul Jai Courtney (Jack Reacher, A Good Day to Die Hard, Insurgent).

Imaginea filmului este semnata de Andrew Lesnie, detinatorul unui Premiu Oscar pentru cea mai buna imagine pentru The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, precum si a Premiului BAFTA la aceeasi categorie pentru The Lord of the Rings: The Return of the King.

Din 16 ianuarie, Promisiunea / The Water Diviner poate fi vizionat in toate cinematografele din Romania, fiind distribuit de InterComFilm Distribution.