Sase noi titluri vin sa trezeasca interesul cinefililor in cinematografele din capitala in cadrul Festivalului International de Film Bucuresti 2015.

Documentarul The Look of Silence - al regizorului Joshua Oppenheimer - soseste la Bucuresti IFF pe axa Venetia – Telluride – Toronto, unde a facut senzatie in toamna anului trecut. 

Distins la Venetia cu Marele Premiu al Juriului, The Look of Silence continua incursiunea autorului in cauzele si efectele genocidului din Indonezia. 

Un alt documentar-eveniment, Reteaua, in regia lui Claudiu Mitcu, dupa o investigatie jurnalistica de Vlad Mixich, va fi proiectat marti, 21 aprilie, la Cinema Studio, in premiera absoluta si in prezenta echipei. Documentarul urmareste traseul citostaticelor absente de pe piata interna, din una dintre cele mai vechi farmacii din Viena pana la bolnavii din Romania. Un fragment din Reteaua a fost prezentat in luna ianuarie la Parlamentul European.

Noua ecranizare dupa Thomas Hardy, Departe de lumea dezlantuita / Far From the Madding Crowd, de Thomas Vinterberg, cu Juno Temple, Carey Mulligan, Michael Sheen si Matthias Schoenaerts, va fi prezentata la Bucuresti in avanpremiera, prin amabilitatea distribuitorului Odeon Cineplex

Cei mai mici dintre spectatori – dar nu numai ei – se vor bucura de ultimul film al lui Isao Takahata, animatia Povestea printesei Kaguya / Kaguyahime no monogatari, nominalizata in 2015 la Oscarul pentru Cel mai bun film de animatie si prezentata la festival prin amabilitatea distribuitorului Independenta Film

Fanii britpop-ului, dar si ai muzicii in general, vor aplauda proiectia unica a documentarului concert despre totemica trupa din Sheffield, Pulp – A Film about Life, Death and Supermarkets, care se va intampla, conform traditiei, la Club Control. 

In ianuarie 2015, redactia revistei Charlie Hebdo a fost masacrata „in numele credintei”... In numele umorului, si in amintirea celor ucisi, Festivalul de Film Bucuresti are onoarea sa prezinte documentarul C'est dur d'etre aimé par des cons, prezentat la Cannes in mai 2008. 

In fata camerei regizorului Daniel Leconte, Cabu, Charb, Tignous, Wolinski si multi altii, vorbesc candid despre religie, despre libertate, despre Mahomed si despre ei. 

Cea de-a 11-a editie a Festivalului International de Film Bucuresti, cel mai vechi festival competitiv din Capitala destinat exclusiv filmului de lung metraj, va avea loc in perioada 20 – 26 aprilie 2015 la Cinema Studio, Cinema Elvira Popescu si Club Control. Numele invitatilor speciali si programul complet vor fi anuntate in zilele ce urmeaza.

Festivalul International de Film Bucuresti este organizat de Fundatia Charta si se desfasoara cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei (CNC), al Institutului Cultural Roman si Uniunii Cineastilor din Romania, sub Inaltul Patronaj al Altetei sale Regale Principele Radu al Romaniei.