Studiourile Disney se intorc in Valea Ielelor cu o aventura plina de emotie, Clopotica si Legenda Bestiei de Nicaieri / TinkerBell and The Legend of the Neverbeast

Noua poveste exploreaza mitul antic al unei creaturi de legenda, al carei racnet indepartat ii aprinde curiozitatea Faunei, buna prietena a lui TinkerBell. Fauna este Zana animalelor si nu-i este teama sa incalce regulile pentru a ajuta un animal aflat in dificultate. 

In limba romana, Dalma Kovacs este cea care le ofera copiilor si nu numai, 3 cantece minunate care ne invata sa fim toleranti, si sa nu judecam o carte dupa coperti! 

In viata primim atentie si apreciere de unde ne asteptam mai putin, de aceea cei care ne iubesc neconditionat vor fi mereu acolo pentru noi la locul si timpul potrivit! Alaturi de un prieten adevarat este cu neputinta sa ajungi la deznadejde! 

„Fauna este un personaj care iubeste animalele neconditionat”, spune regizorul Steve Loter.

„Insa, cateodata, ea actioneaza prea impulsiv, cand ar trebui sa gandeasca si cu capul, nu doar cu inima.” Animalul imens si cu ochii verzi stralucitori pe care il gaseste nu este binevenit in Valea Ielelor, iar zanele protectoare sunt hotarate sa o captureze pe bestia misterioasa inainte ca aceasta sa le distruga casele. Fauna, care vede o inima blanda ascunsa sub acest exterior grosolan, trebuie sa o convinga pe Clopo si pe fete sa riste totul si sa salveze Bestia de Nicaieri, inainte sa fie prea tarziu.

Dalma interpreteaza in limba romana cantecele Plutesc, Ciudat si Peste mii de ani, in original cea care interpreteaza melodiile fiind cantareata scotiana, KT Tunstall. 

Versurile sunt compuse de Joel McNeely si descriu cel mai bine starea de libertate pe care fiecare o simte atunci cand este cu adevarat fericit, Dalma incearca sa ne faca sa intelegem ca acceptarea persoanelor pe care le-am etichetat ne elibereaza si ne deschide o viziune noua si corecta asupra lumii. 

Plutesc este evadarea de care avem nevoie, Fauna ne arata ca putem dobori propriile noastre bariere, putem gresi, dar conteaza sa lasam totul sa vina de la sine, "Caci doar aerul ma mai desparte de restul / Vazduhul doar stie cum zbor fara tinta / In fata destinului rad eu". 

„Compasiunea Faunei reprezinta sufletul povestii”, spune producatorul Michael Wigert. „Ea nu trebuie doar sa-si infrunte propria teama, cand vine vorba despre creatura monstruoasa, ci trebuie sa gaseasca un mod de a-i ajuta pe altii sa vada ce vede ea si sa-i invete sa gandeasca si ei cu inima.” „Am vrut sa fac un film care sa-i faca pe oameni sa se simta ca atunci cand urmareau filme precum Pinocchio, Bambi si Dumbo, cand erau copii”, mai spune Loter

„Sunt filme minunate, cu multe momente emotionante, si am vrut sa-i port pe spectatori intr-o astfel de calatorie plina de emotie. Clopotica si Legenda Bestiei de Nicaieri este un film de actiune si aventuri, cu mult-mult suflet”, adauga el.

Valea Ielelor – casa lui Tinkerbell si a prietenelor ei – este la fel de cunoscuta unora dintre fani precum propriile lor case. Insa realizatorii filmului au simtit ca exista zone indepartate si inca neexplorate ale asezarii zanelor. Adaugati si o furtuna amenintatoare care creste treptat de-a lungul desfasurarii povestii, iar rezultatul final este un aspect cu totul nou, captivant si subtil de straniu pentru Valea Ielelor.

„Avem frumoasa lume a Vaii Ielelor, cu pajisti verzi si culori vibrante, insa am vrut sa avem un contrast cu lumea Bestiei. Asa ca am creat un aspect vizual nemaiintalnit in celelalte filme cu zana Clopotica”, spune regizorul Steve Loter. 

Publicul primeste inca de la inceput indicii ca ceva este diferit in Valea Ielelor, cand o cometa verde lumineaza cerul noptii. Conform legendei, cometa o trezeste pe Bestia de Nicaieri, al carei racnet indurerat o atrage pe Fauna in ascunzatoarea creaturii din padurea care inconjoara Valea Ielelor. 

„Am analizat lumea Vaii Ielelor si am fost foarte interesati de modul in care Bestia putea schimba aceasta lume atat de bine-cunoscuta. Si ne-am dat seama ca acest singur personaj determina nu doar noi medii, ci si un grup de personaje cu totul noi”, spune producatorul Michael Wigert.

Filmul Clopotica si Legenda Bestiei de Nicaieri le poarta pe Clopotica si pe Zanele Disney intr-o aventura captivanta, plina de emotie si suspans. Fauna, amuzanta si talentata zana a animalelor, crede ca nu poti judeca o carte dupa coperta – sau un animal dupa colti – astfel ca se imprieteneste cu o creatura imensa si misterioasa cunoscuta drept Bestia de Nicaieri. 

In vreme ce Clopotica si prietenele sale nu sunt foarte convinse in legatura cu prezenta aceasta infricosatoare in Valea Ielelor, echipa de elita a Zanelor Protectoare pornesc o misiune de capturare a monstrului, inainte ca acesta sa le distruga casele. Fauna trebuie sa-si asculte instinctul si sa aiba incredere in inima ei, daca spera sa le aiba alaturi pe prietenele sale pentru a o salva pe Bestia de Nicaieri.

In versiunea dublata a filmului, vocile personajelor sunt date de actori romani, printre care: Aylin Cadir (Clopotica), Alexandra Badea (Fauna), Andreea Bibiri (Nyx) si Catalina Mustata (Regina Clarion).

Dublajul este realizat de Ager Film, regia de dialog apartinandu-i lui Valeriu Dragsuanu, regia muzicala fiind asigurata de actorul Mihai Bisericanu.

Clopotica si Legenda Bestiei de Nicaieri a avut premiera in Romania pe 3 aprilie si este distribuit de Forum Film.

Iata melodia Plutesc intepretata Live de Dalma Kovacs la lansarea filmului in cinematografe: