In cadrul Festivalului International de Film Timishort vor concura peste 30 de regizori pentru titlul de cel mai bun scurt metraj national, international sau experimental. 

Juriul ales de organizatori pentru aceste competitii este compus din personalitati de marca din lumea filmului romanesc si european.

Ce-a de-a saptea editie a Festivalului International de Film Timishort va avea loc intre 15 si 18 octombrie, la Timisoara, iar proiectiile se vor desfasura la Cinematograful Timis, AMBASADA si Sala 2 a Teatrului National Timisoara.

Competitia nationala este jurizata de Andrew Brand, Danielle de Picciotto si Diana Cavallioti.

Andrew Brand, cunoscut regizor si director de film britanic iese in evidenta prin creativitatea si dinamica atat de caracteristica scurt metrajelor sale. El abordeaza de la filme horror sau drame, pana la animatii, instalatii video sau documentare experimentale.

Danielle de Picciotto va fi o prezenta cu totul deosebita in cadrul editiei de anul acesta. Este o artista neconventionala si o personalitate de referinta pentru scena culturala alternativa. Regizeaza filme, este muzician, autoare de carti, artist multimedia si motorul unor miscari artistice si culturale din Berlin. A colaborat cu Nick Cave, The Tiger Lillies, Einstürzende Neubauten si a cofondat Love Parade Berlin.

Diana Cavallioti, o tanara si talentata actrita, si-a castigat renumele prin sensibilitatea cu care care joaca rolurile atat in teatru, film, cat si in televiziune. A debutat in regia lui László Bocsárdi in spectacolul Hamlet cu rolul Gertrude. In ascensiunea ei, s-a bucurat de prezenta pe scena bucuresteana alaturi de mari actori, Maia Morgenstern, Emilia Popescu, Mircea Rusu si de roluri in Amintiri din Epoca de Aur, Cu un pas inainte sau Intalniri incrucisate.

Castigatorii competitiei nationale si a celei de film experimental – Videorama vor fi alesi de Eugen Kelemen, Mihai Mitrica si Uli M Schueppel.

Eugen Kelemen, pasionat de arta montajului si a regiei de sunet, a studiat la UNATC ”I. L. Caragiale” si are un master in editare de film. A predat arta editarii la Academia Intact Media, a colaborat cu Tudor Giurgiu, Bogdan George Apetri, Igor Cobileaschi & Agon si editat Superman, Spiderman sau Batman. Totodata a co-produs documentarul lung metraj Gone Wild si a fost editor-sef la serialul produs de HBO Romania, Umbre.

Fan hotarat al animatiei, Mihai Mitrica a fondat in 2006 Anim’est, primul si cel mai mare festival de animatie din Romania. De atunci s-a implicat activ in promovarea proiectelor de animatie, creand punti de legatura intre tineri artisti, studiouri de film, regizori, companii de productie si festivaluri de film din toata Europa.

Uli M Schueppel s-a remarcat prin documentarele pe care le-a creat si este regizor german apreciat la nivel european. El este membru al Academiei de Film European din 2002. A facut scurt mertraje, videoclipuri muzicale, animatii si lucreaza in domeniul “new media art”, creand instalatii foto-video. A realizat documentare si videoclipuri pentru Nick Cave, Einstüerzende Neubauten si Crime and The City Solution.

Festivalul International de Film Timishort este organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent, cu suportul Primariei si al Consiliului Local Timisoara si al Centrului National al Cinematografiei, in parteneriat cu Centrul Cultural German Timisoara, Institutul Cultural Polonez si sustinut de AMBASADA, DIGI si Huawei.

Pentru mai multe detalii urmariti www.timishort.ro!

Iata spotul oficial al Festivalului: