Indragitul actor Robert Loggia, cunoscut din numeroase filme si seriale de succes a murit vineri 4 decembrie la varsta de 85 de ani in resedinta sa din Los Angeles anunta sotia actorului, Audrey citata de Variety.

Cinefilii il recunosc cu siguranta pe Loggia din drama Scarface (r. Brian De Palma, 1983), comedia Big / Vreau sa fiu mare (r. Penny Marshall, 1988) sau serialul Mancuso, FBI (1989-1990).

Loggia se lupta de 5 ani cu o boala cumplita - Alzheimer, potrivit sotiei acestuia. Cei doi au fost casatoriti timp de 33 de ani.

Actorul a primit o nominalizare la Oscar in 1986 pentru rol secundar in filmul Jagged Edge / Lama zimtata in 1986. In film el il interpret ape detectivul Sam Ransom.

Printre rolurile memorabile ale lui Loggia se numara cel din An Officer and a Gentleman, Prizzi’s Honor, Independence Day, Lost Highway sau Big, unde alaturi de Tom Hanks are o secventa foarte simpatica in care cei doi danseaza pe clapetele unui pian enorm. Un alt rol cunoscut al sau este cel al mafiotului Frank Lopez din Scarface.

Loggia a fost nominalizat pe un Premiu Emmy in 1989 pentru rolul agentului FBI Nick Mancuso in serialul Mancuso, FBI / Mancuso, de la FBI – un spin-off al personajului creat in miniseria Favorite Son.

Printre aparitiile de la TV ale lui Loggia se numara: The Untouchables, Columbo, Gunsmoke, Voyage to the Bottom of the Sea, The Big Valley, Rawhide, Little House on the Prairie, Starsky and Hutch, Charlie’s Angels, Magnum, P.I., Kojak, Hawaii Five-0, The Bionic Woman, Frasier si Monk.

Ale filme din filmografia actorului: Revenge of the Pink Panther, Trail of the Pink Panther, Curse of the Pink Panther, Over The Top, Necessary Roughness, Return to Me si Armed and Dangerous.

In urma lui Loggia raman sotia sa Audrey si cei 4 copii, Tracy, John, Kristina si Cynthia.