Herta Muller, Oana Pellea si Stere Gulea – online pe CINEPUB!

Debutul Hertei Muller in cinema, sub bagheta regizorului Stere Gulea, cu Oana Pellea intr-un rol memorabil  – online pe CINEPUB. 

Prea putin inteles, prea putin vazut, prea despre securitate, prea devreme. Niciodata insa prea tarziu... 

Nu ratati filmul Vulpe - Vanator, de Stere Gulea, regizorul care ramane in atentia Cinepub-ului si in aceasta saptamana. 

Realitatea Romaniei din decembrie 1989 este (re)creata de laureata Premiului Nobel pentru Literatura din 2009, Herta Muller, care semneaza, in colaborare cu Harry Merkle, scenariul filmului. 

IarOana Pellea, remarcabila, bolnava de luciditate” (Magda Mihailescu, aarc.ro), alaturi de Dan Condurache, Dorel Visan, Adrian Titieni, Marian Ralea, Mara Grigore si Claudiu Istodor definesc o lume apasatoare redata de Stere Gulea pe tot parcursul filmului.  

Vulpe - Vanator (1992), regia: Stere Gulea

Filmul este inspirat de evenimentele premergatoare revoltei timisorenilor din decembrie 1989. Irina, o profesoara tanara, nonconformista si independenta, intra in vizorul Securitatii. Presiunile psihologice au scopul de a o intimida. Odata cu revolutia din 1989, Irina spera ca situatia se va schimba radical. Dar lucurile nu stau asa….

Unul dintre primele si putinele filme care prezinta viata din luna decembrie a anului 1989. Un film despre un trecut care ne determina prezentul.

Vizioneaza-l gratuit, legal aici:

Vulpe vanator – filmul complet online.