Saga Star Wars va continua putin mai tarziu decat era stabilit initial.

Star Wars: Episode VIII regizat de Rian Johnson trebuia sa aiba premiera in cinematografe pe 26 mai 2017, dar a fost amanat mai mult de sapte luni.

Studioul a anuntat astazi ca noua data de lansare a filmului este 15 decembrie 2017. In urma acestei schimbari, filmul Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales a fost programat pentru premiera in luna mai 2017.

Schimbarea datei de premiera a Episodului VIII se datoreaza succesului de care s-a bucurat Star Wars: The Force Awakens, primul film Star Wars care a avut premiera in decembrie. 

Folosind lansarea in decembrie, in preajma sarbatorilor, blockbusterul a doborat numeroase recorduri printre care si cel mai bun weekend de deschidere in SUA si international. Filmul este pe cale de a ajunge una dintre cele mai bune lansari din SUA din toate timpurile, avand pana acum incasate peste 861 milioane $.

Star Wars: The Force Awakens este in acest moment pe locul 3 in topul lansarilor internationale, cu 1,8 miliarde $ incasari.

Scris si regizat de Rian Johnson, Star Wars: Episode VIII se afla in acest moment in pre-productie, iar filmarile vor incepe in Londra luna viitoare. Kathleen Kennedy si Ram Bergman vor produce filmul, iar J.J. Abrams, Tom Karnowski si Jason McGatlin vor fi producatori executivi.

Forum Film va aduce in cinematografele din Romania Star Wars: Episode VIII pe 15 decembrie 2017.