Productia horror regizata de Ali Abbasi are premiera in cadrul sectiunii Panorama.

Productia Shelley, cu Cosmina Stratan in rolul principal, va avea premiera mondiala in cadrul sectiunii Panorama a Festivalului International de Film de la Berlin.

Drama psihologica-horror Shelley reprezinta debutul in lung metraj al regizorului Ali Abbasi si va avea premiera mondiala in programul Panorama al Festivalului de Film de la Berlin (11-21 februarie 2016). 

In rolurile principale sunt actritele Cosmina Stratan (Dupa dealuri, serialul Ramai cu mine) si Ellen Dorrit Petersen (Blind).

In Shelley, Louise si Kasper formeaza un cuplu si traiesc intr-un sat izolat, intr-o padure, departe de viata moderna, tehnologie si electricitate. Cel mai mare vis al lui Louise (Ellen Dorrit Petersen) este sa devina mama, dar din pacate nu poate avea copii. In cele din urma decide sa-i propuna Elenei (Cosmina Stratan), menajera lor romanca, sa fie mama surogat in schimbul unei considerabile sume de bani.

Elena accepta, dar noua viata pe care o va aduce pe lume se dezvolta prea repede, afectandu-i pe toti cei din jur cu o forta diabolica. In jurul nasterii inevitabile, paranoia si oroarea capata dimensiuni uriase.

Shelley este sustinut de New Danish Screen, co-produs cu Film I Skane/Solid Entertainment in asociere cu B Media Global – Backup Films. Agentul international al filmului este Indie Sales, iar distributia filmului in Scandinavia este asigurata de Scanbox Entertainment.

Din distributia filmului mai fac parte actorii Bjorn Andresen (Death in Venice) si Peter Christoffersen (The Absent One, distribuit in 2015 in Romania de Independenta Film).

Selectia Panorama include 51 de filme din 33 de tari, dintre care amintim Algeria, Africa de Sud, Brazilia, Coreea, Chile, Danemarca sau China.

Cosmina Stratan a primit in 2012 Premiul pentru cea mai buna interpretare feminina la Cannes pentru rolul din Dupa dealuri (r. Cristian Mungiu), iar in 2014 a fost una dintre cele 10 tinere talente, actori europeni selectati in programul international Shooting Stars al festivalului International de film de la Berlin. 

Pagina ei oficiala de Facebook este: https://www.facebook.com/StratanCosmina/

Credit foto: Nadim Carlsen.