Superstarul Tom Cruise si Jerry Bruckhemier se pun serios pe treaba!

In luna mai a acestui an se aniverseaza 30 de ani de la aparitia lui Top Gun – cel mai de succes film al anului 1986 si filmul care avea sa-l transforme pe Tom Cruise intr-un superstar.

Desi de multi ani se tot vorbeste de o continuare la indragitul film, nimic nu s-a concretizat. Acum, se pare ca Tom Cruise este dornic sa revina pentru o noua aventura “la inaltime”, alaturi de producatorul Jerry Bruckheimer, cu care Cruise a colaborat la Top Gun si Days of Thunder.

Anul trecut si Val Kilmer confirmase ca a fost contactat pentru a-si relua rolul Iceman in Top Gun 2, dar dupa aceasta declaratie iar s-a lasat linistea asupra proiectului.

Intre timp, Cruise a declarat anul trecut in publicatia Daily Mail ca “O continuare ar fi foarte amuzanta. Mi-ar placea sa intru iar in acele jet-uri. Nu vreau ca secventele sa fie realizate pe calculator, vreau sa le filmez pe bune, cum am facut si la primul film.”

Din pacate, regizorul filmului original, Tony Scott nu mai este printre noi, acesta luandu-si viata in 2012. Cu cateva zile inaintea mortii lui, cautase locatii impreuna cu Tom Cruise. Cei doi s-au deplasat la o baza militara din Fallon, Nevada unde au cautat locatii de filmare pentru sequel. 

Producatorul Jerry Bruckheimer a declarat anterior ca filmul va avea ca subiect evolutia sistemelor de navigatie care permit ca un jet sa fie controlat de drone, fara implicarea oamenilor. Astfel pilotii ar deveni inutili...

“Filmul va raspunde la intrebarea daca dronele vor inlocui pilotii. Iar Tom Cruise si al sau personaj Maverick va dovedi intregii lumi ca mai este inca nevoie de ei.” declara Bruckheimer

O varianta initiala de scenariu a fost scris de Justin Marks (The Jungle Book), un alt draft fiind scris de Peter Craig (The Town).

Desi un regizor nu a fost stabilit pentru proiect, exista cativa care ar putea sa ajunga sa-l regizeze.

Printre acestia s-ar afla Christopher McQuarrie (cu care Cruise a mai lucrat la Mission: Impossible – Rogue Nation si Jack Reacher) dar si Doug Liman, care l-a ghidat pe Cruise in Edge of Tomorrow si premiera viitoare Mena

In fotografia de mai sus, postata de Bruckheimer pe Twitter, acesta scria: "Tocmai mi-am petrecut weekendul in New Orleans unde m-am intalnit cu vechiul prieten Tom Cruise sa discutam poutin de Top Gun 2".