Partea a doua a trilogiei Grey si-a mai adaugat o actrita importanta in distributie.

Kim Basinger o va interpreta pe Elena Lincoln, o fosta iubita a lui Christian Grey.

Castigatoarea Premiului Oscar Kim Basinger (L.A. Confidential) s-a alaturat distributiei sequelului succesului Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker si va juca alaturi de Jamie Dornan si Dakota Johnson

Ecranizarea de succes a romanului lui E. L. James, Cincizeci de umbre ale lui Grey / Fifty Shades of Grey a avut un succes enorm in intreaga lume. Filmul a strans pana acum peste 570 milioane $ la nivel international. 

Insa ca urmare a neintelegerilor dintre autoarea E. L. James si regizoarea primului film, Sam Taylor-Johnson, aceasta impreuna cu scenaristul Kelly Marcel au ales sa nu revina si pentru realizarea sequelului.

Astfel, a fost ales un nou regizor in persoana lui James Foley, care va regiza ambele parti Fifty Shades Darker si Fifty Shades Freed, ale caror scenarii au fost scrise de sotul lui E. L. James, Niall Leonard.

Jamie Dornan si Dakota Johnson vor reveni in rolurile lui Christian Grey si Anastasia Steele in ultimele doua parti ale trilogiei, Cincizeci de umbre intunecate / Fifty Shades Darker (premiera in februarie 2017) si Cincizeci de umbre descatusate / Fifty Shades Freed (premiera in februarie 2018). 

Producatori vor fi Michael De Luca si Dana Brunetti, alaturi de E. L. James, creatoarea seriei.

Ambele filme vor fi aduse in Romania de Ro Image, distribuitorul care a lansat si primul film al seriei ce ocupa locul 5 in topul incasarilor din Romania in 2015 (peste 300.000 spectatori si 1.460.000 $ incasari).

Kim Basinger va putea fi vazuta in curand alaturi de Ryan Gosling si Russell Crowe in noul film regizat de Shane Black, comedia neagra The Nice Guys ce va avea premiera pe 20 mai 2016.