Potrivit publicatiei Deadline, actrita Keira Knightley este in negocieri pentru un rol in filmul biografic Colette

, povestea adevarata a legendarei romanciere franceze care a scris Gigi si a fost nominalizata la Premiul Nobel pentru literatura. 

Un alt roman celebru al Colettei este Cheri, pe care Stephen Frears l-a adaptat intr-un film din 2009 cu Michelle Pfeiffer in rolul principal.

Colette va fi regizat de Wash Westmoreland (Still Alice), care a scris scenariul impreuna cu Richard Glatzer

Filmul va fi produs de companiile care au realizat si Carol, Number 9 Films si Killer Films. Filmarile vor incepe in luna mai in Budapesta.

Nascuta in 1873, Colette a trait pe propria piele cele doua razboaie mondiale, precum si ocupatiei naziste a Parisului, in timpul careia sotul ei evreu Maurice Goudeket a fost arestat de Gestapo in 1941. 

Desi a fost eliberat la interventia sotiei franceze a ambasadorului german, incidentul a lasat-o pe Colette cu o stare de neliniste ca nazistii ar putea oricand sa-i bata din nou la usa.

Cel mai cunoscut roman al ei, Gigi, a fost publicat in 1944, fiind apoi ecranizat in 1949 intr-un film ce a avut-o in rolul principal pe Audrey Hepburn.

Knightley a putut fi vazuta recent la cinema in drama Everest si alaturi de Benedict Cumberbatch in Jocul codurilor / The Imitation Game