Bella Heathcote, starul horror-ului Pride and Prejudice and Zombies, s-a alaturat distributiei sequelului la Fifty Shades of Grey, Fifty Shades Darker. 

Deadline anunta ca Bella Heathcote o va interpreta pe Leila, una din fostele iubiri ale lui Christian Grey care este inca marcata emotional si fizic de relatia dintre ei.

Cunoscuta datorita rolului Victoria Winters din filmul Dark Shadows a lui Tim Burton, Heathcote va putea fi vazuta curand in horrorul The Neon Demon, regizat de Nicolas Winding Refn.

Ecranizarea de succes a romanului lui E. L. James, Cincizeci de umbre ale lui Grey / Fifty Shades of Grey a avut un succes enorm in intreaga lume. Filmul a strans pana acum peste 570 milioane $ la nivel international. 

Insa ca urmare a neintelegerilor dintre autoarea E. L. James si regizoarea primului film, Sam Taylor-Johnson, aceasta impreuna cu scenaristul Kelly Marcel au ales sa nu revina si pentru realizarea sequelului.

Astfel, a fost ales un nou regizor in persoana lui James Foley, care va regiza ambele parti Fifty Shades Darker si Fifty Shades Freed, ale caror scenarii au fost scrise de sotul lui E. L. James, Niall Leonard.

Jamie Dornan si Dakota Johnson vor reveni in rolurile lui Christian Grey si Anastasia Steele in ultimele doua parti ale trilogiei, Cincizeci de umbre intunecate / Fifty Shades Darker (premiera in februarie 2017) si Cincizeci de umbre descatusate / Fifty Shades Freed (premiera in februarie 2018). 

De curand s-a alaturat distributiei si Kim Basinger – care o va interpreta pe Elena Lincoln, cea care l-a initiat pe Grey in lumea BDSM (bandaj, disciplina / dominanta si sado-masochism). 

Cele trei filme ale seriei Fifty Shades sunt distribuite in Romania de Ro Image.