Cel mai nou film cu Natalie Portman in rolul principal isi face aparitia pe marile ecrane din Romania.

La sfarsitul anului 2011, scenariul lui Jane Got a Gun a fost inclus pe Lista Neagra celor mai bune scenarii neproduse. 

Iata ca 4 ani mai tarziu, “ajutat” de aceasta distinctie proiectul a reusit sa obtina atentie si finantare si apare in sfarsit in cinematografe.

In Jane Got a Gun / Jane: Lupta pentru supravietuire, Jane Hammond (Natalie Portman) si-a creat o viata pe campiile aspre din vest, alaturi de sotul ei, Bill Ham (Noah Emmerich), si fetita lor. 

Cand Ham ajunge acasa ciuruit de gloante dupa o confruntare cu necrutatorul John Bishop (Ewan McGregor) si banda sa, ea stie ca nelegiuitii nu se vor opri decat dupa ce i-au ucis familia. 

Disperata, Jane ii cere ajutorul lui Dan Frost (Joel Edgerton), un barbat din trecutul ei. Bantuita de amintiri, trecutul lui Jane se intalneste cu prezentul intr-o batalie asidua pentru supravietuire.

Natalie Portman a vazut rapid potentialul povestii si a hotarat ca sa se implice si mai mult in productia acestui film, devenind si producatoare a lui Jane Got a Gun

Despre implicarea ei in Jane Got a Gun, Portman povesteste: „M-a atras genul western folosit de scenaristul Brian Duffield pentru a explora cunoasterea de catre Jane a propriei puteri si folosirea acestei puteri pentru a-si proteja familia.” Relatia dintre Jane si Dan a fost un alt factor hotarator pentru decizia luata de Portman. Duffield isi aminteste. „Lui Natalie i-a placut faptul ca relatia dintre Jane si Dan este ‘la locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.”  

Cu Portman in rolul lui Jane, producatorii au inceput sa caute actori pentru rolurile masculine. Dupa un lung proces de casting s-au alaturat distributiei Joel Edgerton, Noah Emmerich, Rodrigo Santoro si Ewan McGregor.

Filmul este regizat de Gavin O'Connor (Miracle, Pride and Glory, Warrior).

Jane Got a Gun / Jane: Lupta pentru supravietuire are premiera in Romania pe 26 februarie, distribuit de Odeon Distribution.

Iata trailerul filmului: