Un etaj mai jos, cel mai recent film al regizorului Radu Muntean, va fi prezentat in premiera in Scotia in cadrul Festivalului de Film de la Glasgow.

Festivalul cuprinde peste 170 de filme si 300 de evenimente. 

Scenaristul Alexandru Baciu, va discuta cu publicul scotian la Centre for Contemporary Art din Glasgow, dupa proiectiile din 26 si 27 februarie.

Cele doua evenimente constituie prima colaborare a ICR Londra cu importantul festival scotian, dupa ce, in anii trecuti, promovarea filmului romanesc s-a facut mai cu seama prin Festivalul international de film de la Edinburgh, unul dintre cele mai vechi din lume.

Film rafinat si subtil, catalogat de influenta publicatie Variety drept „un anti-thriller captivant, cu accente dostoievskiene'', Un etaj mai jos prezinta tribulatiile morale ale unui martor la o crima petrecuta in blocul sau, dar care alege, oarecum fara niciun motiv, sa nu dezvaluie nimic politiei, desi marturia sa ar putea duce la rezolvarea cazului. 

Potrivit regizorului Radu Muntean, filmul „te indeamna sa te gandesti la niste lucruri la care poate nu te-ai gandi sau poate le-ai luat de bune, nu le-ai judecat in profunzime."

Festivalul de Film de la Glasgow, aflat la a 12-a editie, prezinta cele mai bune lung metraje britanice si internationale, precum si documentare, filme de arta si evenimente speciale.

Pentru mai multe detalii despre acest proiect si programul ICR Londra, va invitam sa vizitati www.icr-london.co.uk si https://www.facebook.com/ICRLondon/