Lung metrajul Ilegitim a castigat aseara Marele Premiu, Prix Sauvage, la cea de-a XI-a editie a Festivalului L’Europe autour de l’Europe de la Paris.

In cadrul galei a mai fost acordata o Mentiune Speciala pentru Alina Grigore, actrita care joaca rolul principal in pelicula regizata de Adrian Sitaru

Productia, care a avut premiera mondiala la Festivalul International de Film de la Berlin, va rula pe marile ecrane din Franta din 8 iunie.

In plus, Ilegitim isi continua traseul festivalier si va avea premiera, la sfarsitul acestei saptamani, in Portugalia. Filmul va rula pe 24 Aprilie in cadrul prestigiosului eveniment cinematografic – IndieLisboa.

Ilegitim, unul dintre cele mai provocatoare filme romanesti din ultimii ani, spune povestea a doi frati (Alina Grigore si Robi Urs) si iubirea lor ilegitima. Un tata medic (Adrian Titieni) si mai multe denunturi. O familie in care limita dintre moral si legal nu a existat niciodata. Nici macar in cazul unui avort.

Prezent in sectiunea Forum a celei de-a 66 editii a Festivalului International de Film de la Berlin, lung metrajul Ilegitim, in regia lui Adrian Sitaru, a castigat Premiul C.I.C.A.E  - Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai (Confederatia Internationala a Cinematografelor de Arta).

Din distributie fac parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore dar si actori neprofesionisti din cadrul scolii de actorie InLight - Robi Urs, Cristina Olteanu, Miruna Dumitrescu, Liviu Vizitiu, Mihaela Perianu.

Scenariul a fost scris de Adrian Sitaru si Alina Grigore, imaginea poarta semnatura lui Adrian Silisteanu si Alexandru Lorian Timosca, montajul a fost realizat de Mircea Olteanu si Theo Lichtenberger in timp ce de sunet s-au ocupat Ioan Filip si Dan-Stefan Rucareanu, producator Anamaria Antoci.

Ilegitim este o productie Domestic Film, in coproductie cu Film Produkcja Polonia si Damned Films Franta, cu sprijinul Altex si HBO Romania.