Lung metrajul Dublu semnat de Catrinel Danaiata va avea premiera pe marile ecrane din Romania pe data de 17 iunie. Productia va fi distribuita in cinematografe de microFILM.

Pelicula de debut a tinerei regizoare este o productie Abis Studio in co-productie cu HiFilm Productions, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei.

Dublu spune povestea lui George, un architect aproape de succes cu o relatie aproape esuata si o viata aproape sufocanta. Cand viata e un continuu deadline devii prizonierul propriei existente. 

Filmul ii are in distributie pe Bogdan Dumitrache, Maria Dinulescu, Corina Moise, Dorian Boguta, Teodor Corban, Andrei Mateiu, Virgil Aioanei, Cosmina Stratan, Stefana Samfira.

Dublu este un film septic, care vorbeste despre depresie, izolare si lipsa de maturitate”, declara Catrinel Danaiata.

„Este inspirat din realitatea care ne inconjoara si mai ales din faptul ca de cele mai multe ori detalii insignifiante din viata devin adevarate celule negre care ne transform in persoane depresive si lipsite de aparare. Povestea lui George poate fi povestea oricaruia dintre noi. Mai devreme sau mai tarziu criza varstei de mijloc ne va lovi pe toti”, adauga regizoarea aflata la primul lung metraj.

Scenariul a fost scris de Alexandra Axinte, Andreea Bortun si Catrinel Danaiata, imaginea poarta semnatura lui Patru Paunescu, sound designer Andy Vasilescu, montajul a fost realizat de Theodora Penciu. Scenografia este semnata de Grigore Puscariu, machiajul a fost realizat de Nastasia Mateiu. Producator Gabi Antal, co-producator Ada Solomon.

Dublu a fost prezentat anul trecut in exclusivitate in programul CineLink Work in Progress in cadrul Festivalului International de Film de la Sarajevo.

Catrinel Danaiata a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, "Ion Luca Caragiale" Bucuresti, sectia Regie de film. Este Doctor in Cinematografie si Media si Lector Universitar la Universitatea Hyperion din capitala.

A realizat mai multe scurt metraje (Despartire, De dimineata pana seara), clipuri muzicale pentru artisti romani (Smiley, Feli, Dorian), spoturi publicitare pentru branduri importante si a fost implicata in realizarea mai multor productii de televiziune.

Iata trailerul filmului: