Festivalul de film documentar si drepturile omului One World Romania vine la Brasov in perioada 13-15 mai. 

Acesta este singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din Romania, iar cea de-a 9-a editie s-a incheiat cu succes la finele lunii martie, la Bucuresti.

One World Romania vine pentru prima oara in orasul de la poalele Tampei cu filme proaspete, pline de emotie, presarate pe alocuri cu cinism si cruzime, dar si cu doze mari de empatie si umor. 

Ele trateaza realitatea asa cum este ea, fara a o indulci, modifica, infrumuseta.

Pe o perioada de trei zile veti putea urmari 7 filme documentare de exceptie, proaspat lansate la festivaluri de renume din lume. Sunt filme ce trateaza problemele acute ale Europei si Orientului Apropiat – criza refugiatilor, in/justitia si violenta domestica. 

Proiectiile sunt urmate de dezbateri pe temele filmului cu experti locali in diferite domenii.De asemenea va exista o expozitie inedita, "Traseul refugiatilor" al fotografilor Thomas Campean, Andrei Pungovschi si Mircea Restea. Artistul brasovean George Rosu pregateste o expozitie de desene speciala pe temele principale ale festivalului.

Conceptul festivalului One World Romania la Brasov este ca prin filmele pe care le proiecteaza si prin evenimentele organizate in jurul acestor proiectii sa prezinte subiectul drepturilor omului intr-o maniera accesibila pentru un public cat mai numeros. 

Doua sunt directiile fundamentale ale festivalului One World Romania la Brasov: facilitarea accesului si cresterea interesului publicului brasovean pentru film documentar si contributia la informarea si educarea unei comunitati implicate cultural si social, precum si crearea unei societati civile active si puternice. 

Prin fiecare eveniment al festivalului e incurajata implicarea si dezbaterea sociala, scopul pe termen lung fiind implicarea activa in societate a cat mai multor persoane. 

Obiectivele sunt promovarea filmului documentar si facilitarea de dezbateri pornind de la acestea - in randul publicului general, precum si in randul elevilor de liceu si a studentilor.

In acest sens intrarea la filme si evenimente este gratuita! One World Romania are loc la Hof Cafe si Centrul Cultural Reduta.

Festivalul One World Romania la Brasov este organizat de ARTBURG, asociatie care concepe, organizeaza si promoveaza proiecte in domeniul cultural-artistic pe plan local, national si international. 

Din luna martie a acestui an asociatia a lansat proiectul Serile ARTBURG, in cadrul carora sunt proiectate in fiecare luni seara filme documentare la HOF Cafe.

Pagina evenimentului pe Facebook.

Iata programul evenimentului: