In primul week-end de lansare, Captain America: Civil War a doborat deja cateva recorduri.

Cu incasari estimate de 181.8 milioane $ in America de Nord, Civil War ajunge pe locul 5 in topul filmelor cu cele mai mari incasari in weekend-ul de debut din toate timpurile.

Studiourile Marvel au acum 4 filme din cele 6 cu incasari-record in primul weekend de lansare.

La nivel international, Civil War a strans in acest weekend peste 220 milioane $, aceasta suma adaugandu-se la cea precedenta din weekendul trecut (filmul a fost lansat cu o saptamana inainte in unele tari), totalizand peste 670 mil. $ in intreaga lume pana in acest moment.

Productia Marvel are o nota buna (A) pe CinemaScore (site-ul care masoara parerile spectatorilor la iesirea din sala de cinema) aceasta nota mare indicand ca filmul va ramane cateva saptamani bune in topuri.

Costurile de productie ale Captain America: Civil War s-au ridicat la suma de 250 milioane $.

Aceste cifre impresionate din box-office, au ajutat Studiourile Walt Disney sa depaseasca granita de 1 miliard $ incasati in doar 128 zile (doborand recordul de anul trecut cand au ajuns la incasari de 1 miliard $ in 165 de zile). La nivel international, Disney a incasat pana acum in 2016 peste 3 miliarde $.

Si in Romania, in primul weekend de la lansare, Captain America: Civil War a inregistrat incasari record de 1.951.360 lei (aprox. 500.000 de $) si 87.100 de spectatori platitori, devenind astfel cel mai bun film Disney cu supereroi din 2016, cat si filmul Disney cu supereroi care are cele mai mari incasari la lansare din toate timpurile. 

Comparand cifele de la lansare ale filmului Captain America: Civil War cu ale altor productii Marvel cu supereroi, acesta conduce detasat: a depasit incasarile din primul weekend ale lui Captain America: Winter Soldier (790.548 lei), cele ale lui Iron Man 3 (1.039.339 lei) si Avengers: Age of Ultron (1.562.305 lei).

In Captain America: Civil War se produce o rupture intre Razbunatori, care are drept rezultat impartirea in doua tabere – una condusa de Steve Rogers si de dorinta sa ca Razbunatorii sa ramana liberi pentru a apara umanitatea fara amestecul guvernului, iar cealalta condusa de Tony Stark si decizia sa surprinzatoare de a sprijini coordonarea echipei de catre guvern. 

Din distributia filmului fac parte: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Sebastian Stan, Anthony Mackie, Emily VanCamp, Don Cheadle, Jeremy Renner, Chadwick Boseman, Paul Bettany, Elizabeth Olsen, Paul Rudd, Frank Grillo, William Hurt si Daniel Bruhl.

Filmul este regizat de fratii Anthony & Joe Russo, iar Kevin Feige este producator.

Captain America: Civil War / Captain America: Razboi Civil este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 6 mai 2016, in format 3D, IMAX 3D, 4DX 3D si Dolby Atmos.