The Conjuring 2 s-a situat weekendul trecut pe primul loc in box-office-ul din SUA, urmat fiind de  Warcraft pe 2 si Now You See Me 2 pe 3.

Intr-o perioada in care sequelurile reusesc de putine ori sa ajunga la nivelul de incasari ale originalului, sau chiar mai putin sa-l depaseasca, The Conjuring 2 a reusit performanta de a avea incasari aproape egale cu ale primului film in SUA, totalizand in primele 3 zile peste 90 milioane $ la nivel international (in SUA, The Conjuring a incasat in 2013 in primul weekend 41 mil. $, iar The Conjuring 2 are incasate 40 mil. $).

Intre timp, Warcraft nu a reusit sa stranga foarte multi bani din SUA (incasari in weekend 24 mil .$), dar a dominat box-office-ul international strangand numai din lansarea in China: 156 mil. $ in primele 5 zile de la lansare! China este in acest moment pe cale de a surclasa America de Nord la incasarile filmelor, urmand a deveni pana in 2017 cea mai mare piata pentru filme.

Warcraft a adunat in primul weekend la nivel international peste 286 mil.$, reusind deja sa-si recupereze bugetul de 160 mil. $.

Rezultatele extraordinare la nivel international ale blockbusterelor din ultima vreme, ar trebui sa le dea de gandit studiourilor de la Hollywood aratandu-le ca pietele internationale devin din ce in ce mai puternice, iar succesul unui film ar trebui sa se masoare tragand linie la incasarile mondiale, si nu doar din SUA ale acestuia.

Pe locul trei in box-office-ul weekendului trecut se afla si sequelul Now You See Me 2, care a avut incasari de 23 milioane $, aflandu-se astfel pe locul 3 in top. 

Bugetul acestui sequel a fost de aproximativ 90 milioane $, comparativ cu 75 milioane $ ale originalului. Acum trei ani, Now You See Me a incasat in primul weekend 29.3 milioane $, totalizand in cele din urma 117 milioane $ in SUA si peste 350 milioane $ la nivel international.

La nivel international, Now You See Me 2 are deja incasate 45.8 milioane $.

Traind printre demoni 2 / The Conjuring 2 va avea premiera in Romania pe 1 iulie. Now You See Me: Jaful perfect 2 va aparea la noi pe 17 iunie. Ambele filme sunt distribuite de Freeman Entertainment.

Warcraft: Inceputul / Warcraft: The Beginning a avut premiera in Romania pe 10 iunie si este distribuit de Ro Image.