Productia Disney / Pixar In cautarea lui Dory / Finding Dory a debutat pe locul 1 in box-office-ul american, doborand recorduri!

Strangand peste 136 milioane $ in primele de trei zile, Finding Dory ajunge pe primul loc in topul incasarilor pe weekend ale unui film de animatie din toate timpurile.

Finding Dory a surclasat astfel incasarile filmului care ocupa pana acum primul loc (Shrek the Third cu incasari de 121.6 milioane$ in primul weekend).

Acesta este al doilea cel mai bun debut pentru o lansare din luna iunie din toate timpurile (primul loc il ocupa in continuare productia de anul trecut Jurassic World cu incasari de 208.8 milioane in primul weekend).

Finding Dory are nota A pe CinemaScore (site-ul care masoara parerile spectatorilor la iesirea din sala de cinema) si a depasit deja incasarile de 110 mil. $ ale lui Toy Story 3, devenind astfel cel mai de succes debut pentru o productie Disney/Pixar. 

Finding Dory a mai strans 50 milioane $ la nivel international, ajungand la un total de 186.2 milioane $ in toata lumea, fiind lansat in 32% din teritoriile internationale. 

Finding Dory a devenit si cel mai bun debut Pixar in China (17.5 milioane $) si cel mai bun debut Disney/Pixar in Australia (7.6 milioane $). 

Cel mai recent film de animatie produs de Disney / Pixar Finding Dory ne readuce in bogata lume subacvatica din Finding Nemo / In cautarea lui Nemo, dar duce actiunea si personajele la un nou nivel din punct de vedere tehnic, cu efecte speciale si tehnologie de animatie avansata.

Regizorul filmului original Finding Nemo, Andrew Stanton (John Carter) revine pentru a regiza si sequelul unde ii vom putea auzi pe: Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Ed O’Neill, Kaitlin Olson, Ty Burrell, Michael Sheen, Eugene Levy si Diane Keaton.

Pe locul doi in top se afla comedia Central Intelligence, cu Dwayne Johnson si Kevin Hart, ce a avut incasari de 34.5 milioane $. Cu nota A- pe CinemaScore, filmul regizat de Rawson Marshall Thurber are deja incasate  la nivel international 41.3 milioane $. 

In cautarea lui Dory / Finding Dory a avut premiera in Romania pe 17 iunie si este distribuit de Forum Film.

Agenti aproape secreti / Central Intelligence va avea premiera in Romania pe 1 iulie, distribuit de Ro Image.