Lung metrajul Dincolo de calea ferata, cu Ada Condeescu si Alexandru Potocean in rolurile principale, in regia lui Catalin Mitulescu a fost premiat saptamana trecuta la Karlovy Vary.

Dincolo de calea ferata a primit premiul special la Festivalul de Film de la Karlovy Vary dupa o primire entuziasta din partea publicului international.

“M-am bucurat foarte mult de acest prim premiu pentru Dincolo de calea ferata! Filmul a fost extrem de bine primit de catre critica si public, la proiectiile care au urmat premierei, biletele s-au epuizat foarte repede. 

Am aflat pe ultima suta de metri de premiu, cu 24 de ore inainte de premiere, asa ca am anulat toate planurile de weekend, a trebuit sa-mi refac in mare graba bagajul si sa zburam a doua zi de dimineata. Ador acest tip de adrenalina care poate exista doar in meseria noastra”, declara Ada Condeescu

Actrita a fost prezenta pe covorul rosu de la Karlovy Vary alaturi de regizorul Catalin Mitulescu, Ion Ioachim Stroe, editorul filmului, Daniel Mitulescu si Jean Paul Wall, compozitor.

“Karlovy Vary este un loc special pentru cinema. Cinematografia ceha are o traditie extraordinara. Ma bucur ca filmul a fost primit bine”, spune Catalin Mitulescu

Ada Condeescu (foto sus) interpreteaza in Dincolo de calea ferata rolul Monicai, o tanara care isi reintalneste sotul, pe Radu (Alexandru Potocean), dupa o absenta de un an datorata unei calatorii in Italia. 

Distanta a creat confuzie si neincredere intre cei doi, care nu pot fi risipite nici dupa o noapte petrecuta impreuna. 

Dincolo de calea ferata, in mahalaua bucuresteana, toti prietenii petrec la o nunta din cartier, in timp ce Radu si Monica incearca sa-si dea seama daca si pentru ei exista posibilitatea unui nou inceput. 

Trailerul filmului poate fi vazut aici: