La 7 ani de la ultimul Puzzle mortal, Lionsgate vrea sa-l readuca in atentie pe Jigsaw!

Un nou film Puzzle mortal / Saw, va avea premiera pe 27 octombrie 2017 si se pare ca Tobin Bell (Jigsaw) va reveni in rolul principal.

Cel de-al optulea film al seriei Saw se va numi Saw: Legacy si va fi regizat de Michael Spierig si Peter Spierig (Daybreakers, Predestination).

Seria Saw a adus cu ea intotdeauna ceva nou: aproape toate filmele seriei de pana acum au fost privite din punctul de vedere al victimelor, iar in ultimele chiar daca Jigsaw era mort, tot mai reusea sa fie cu un pas inaintea lor.... 

Fiecare victima din Saw este confruntata cu o alegere oribila, de care depinde intreaga sa existenta. 

Fie ca este un barbat care va fi ingropat de viu, si nu poate sa evite acest lucru decat daca reuseste sa treaca printr-o retea de sarma ghimpata, fie ca este o femeie ce trebuie sa ucida pe cineva pentru a se elibera din stransoarea unei casti din metal care este programata sa-i smulga maxilarul.

Toate aceste jocuri mortale sunt concepute de un criminal cunoscut drept Jigsaw Killer si fac din Saw sa se ridice mult deasupra thriller-urilor cu care ne-am obisnuit, datorita atmosferei macabre care se intrepatrunde cu un acut sentiment de groaza.

Cele sapte filme Saw de pana acum au fost o adevarata mina de aur pentru Lionsgate (incasari internationale totale de 871 mil.$) si au devenit una dintre cele mai profitabile francize horror din toate timpurile:

Saw (2004, r. James Wan – buget 1,2 mil.$ / incasari 103 mil.$)

Saw II (2005, r. Darren Lynn Bousman – buget 4 mil.$ / incasari 147 mil.$)

Saw III (2006, r. Darren Lynn Bousman – buget 10 mil.$ / incasari 164 mil.$)

Saw IV (2007, r. Darren Lynn Bousman - buget 10 mil.$ / incasari 139 mil.$)

Saw V (2008, r. David Hackl - buget 11 mil.$ / incasari 114 mil.$)

Saw VI (2009, r. Kevin Greutert - buget 11 mil.$ / incasari 68 mil.$)

Saw 3D: The Final Chapter (2010, r. Kevin Greutert - buget 20 mil.$ / incasari 136 mil.$).

Nu se stie in acest moment care va fi subiectul celui de-al optulea film Saw: Legacy, dar cu siguranta detalii vor aparea in momentul in care filmul va intra in productie.