Luna trecuta s-au incheiat in Romania filmarile pentru productia The Wanderers.

Thrillerul supernatural ii are pe Armand Assante, Lior Ashkenazi, Raluca Aprodu, Razvan Vasilescu si actorii coreeni Bae Junghwa si Sun Hojae in rolurile principale.

Regizat de Dragos Buliga si bazat pe un scenariu original semnat de Octav Gheorghe, The Wanderers este povestea unui american, Louis (Armand Assante), cel mai faimos vanator de fantome si vampiri din lume, care impreuna cu un jurnalist israelian, Robert (Lior Ashkenazi), ajunge intr-un sat din Transilvania pe urmele unei misterioase povesti sangeroase petrecuta in castelul Zalesky.

Ghid le este o romanca frumoasa care aspira la meseria de jurnalist (Raluca Aprodu) si care are in grija si o echipa de coreeni in cautarea unui subiect senzational pentru un reality show.

In Transilvania vanatorul de vampiri ajunge sa infrunte una dintre cele mai mari provocari ale vietii sale, in confruntarea cu un trecut care ii este familiar.

Lior Ashkenazi, Razvan Vasilescu, Armand Assante, Raluca Aprodu.

Distributia mai include actori romani (Oana Marcu, Alexandra Apetrei, Pali Vecsei, George Remes, Bogdan Nechifor, Claudiu Bleont), dar si pe Branko Duric, un celebru actor si muzician bosniac, in rolul lui Igor.

Cu un buget semnificativ, The Wanderers este un proiect romanesc independent realizat de catre o echipa internationala de producatori si investitori a carei productie a fost asigurata de catre companiile Frame Film (Las Fierbinti, Atletico Textila) si That’s The Film.

Filmarile au avut loc in Sighisoara, Dofteana (judetul Bacau) si Bucuresti.

Filmul reuneste o echipa de profesionisti in domeniu, imaginea fiind semnata de Serban Ionescu, make-up Effects Designer Erik Gosselin (X-Men: Apocalypse, Crimson Peak), special make-up Edwina Voda, efectele speciale vizuale sunt asigurate de catre Felix Lepadatu (The Zero Theorem, Aferim!), scenografia de Sorin Boncea, iar costumele au fost realizate de catre Luminita Lungu.

Lior Ashkenazi.

CineFan.ro a fost prezent la ultima zi de filmari si a reusit sa realizeze un mini-interviu cu unul dintre productorii filmului The Wanderers, Catalin Catoiu (foto dreapta) care ne-a povestit cate ceva despre aceasta productie:

Assante este un actor care dupa parerea mea este foarte interesant. Poate sa mearga de la un mafiot la un vanator de vampiri fara sa depuna prea mult efort. Pur si simplu poate! Assante a mai jucat in Romania, stiu ca ii place foarte mult. Cred ca a fost o alegere foarte buna. Am fost foarte fericit cand am auzit ca a citit scenariul si i-a placut foarte mult. Pentru mine a fost o mare bucurie.”

Intrebat de locatii, acesta a spus: “Pentru spatiile de filmare am alergat foarte mult, am vazut foarte multe locatii. Am ales pana la urma Dofteana si Biertan. Filmarile au durat 26 de zile.”

“Am avut noroc si Dumnezeu ne-a ajutat cu vremea. A fost o vreme foarte frumoasa la filmari. Pentru noi, orice intarziere ar fi fost dramatica, din punct de vedere al programului.”

Intrebat cand vom putea vedea filmul in cinematografele din Romania, Catoiu ne-a spus: “Noi speram ca filmul sa-l vedem in primavara. La toamna vom avea probabil un first cut – la care o sa mai lucram, pentru ca sunt foarte multe efecte speciale. Felix Lepadatu se va ocupa de ele.”

Referitor la bugetul filmului, acesta este “unul mediu pentru un film romanesc.” Precizand ca pana nu se vor incheia filmarile nu va avea o imagine completa asupra sumei cheltuita in totalitate.

l-am mai intrebat pe Catalin daca acesta poate fi considerat un film romanesc sau strain. Rapunsul: “Este un film romanesc, pentru piata internationala. Noi avem asteptari si de fapt asta a fost scopul nostru principal - sa putem face un film care sa poata castiga bani”.

“Un film care sa dea curaj investitorilor romani si straini sa investeasca in industria cinematografica din Romania. Este bine ca facem filme care au succes la festivaluri, dar cred ca a sosit momentul sa facem si pasul urmator – sa facem si filme de gen in Romania si sa aducem spectatorii in salile de cinema la film romanesc”.

Legat de lucrul cu Assante, Catoiu a declarat: “Se lucreaza exceptional. Armand Assante a fost de la inceput foarte dorinic sa se implice. I-a placut scenariul, si a adus foarte multe plusuri personajului. Si ca atitudine, si ca umor. Noi am incercat ca filmul sa aiba o mare parte de umor, de comedie. Si din acest punct de vedere lucrul cu toti actorii straini si romani a fost o mare bucurie”.

Armand Assante il interpreteaza in The Wanderers pe Louis Moudon, cel mai celebru vanator de fantome si vampiri, stabilit in New Orleans care, odata ajuns in Transilvania, se afla in fata celei mai mari provocari din viata sa.

Cu peste 120 de filme in portofoliu, cu un premiu Emmy pentru rolul din miniseria TV Gotti (1996), Armand Assante a intrat in istoria cinematografiei mondiale cu aparitii iconice in numeroase filme de toate genurile.

Printre cele mai cunoscute se numara: Q and A (1990, r. Sidney Lumet), 1492: Conquest of Paradise (1992, r. Ridley Scott), The Mambo Kings (1992, r. Arne Glimcher), Judge Dredd (1995, r. Danny Cannon), Striptease (1996, r. Andrew Bergman), miniseria The Odyssey (1997, r. Andrei Konchalovsky) sau American Gangster (2007, r. Ridley Scott).

The Wanderers este a doua sa participare la o productie romaneasca, dupa California Dreamin’ (nesfarsit) din 2007, film regizat de regretatul Cristian Nemescu.

The Wanderers: Razvan Vasilescu din nou fata in fata cu Armand Assante la 9 ani dupa California Dreamin’ (nesfarsit).

Foto sus: Bae Junghwa, Sun Hojae si Armand Assante.

Credit foto: Bogdan Comanescu.