Aflat la cea de-a II-a editie, Festivalul International de Scurt metraje B-EST Shorts, se opreste in acest an la Timisoara.

Evenimentul aduce cu el un strop din efervescenta capitalei si o multitudine de proiectii a caror calitate a fost dovedita de numeroasele premii obtinute in diverse competitii de renume.

Evenimentul se va desfasura in perioada 23-25 septembrie 2016, la Galeria Jecza si AMBASADA si promite a fi un deliciu pentru publicul timisorean consumator de film, dar si pentru cel inca neinitiat in tainele cinematografiei.          

Pentru cinefili, B-EST Shorts a ales spre vizionare doua sectiuni majore, retrospective ale Drama International Short Film Festival si ale Festivalului International de Film de la Venetia, acestea numarandu-se printre cele mai prestigioase evenimente internationale de profil cinematografic, alaturi de alte proiectii de calitate.

Printre invitati straini si cineasti autohtoni, va fi prezent si Enrico Vanucci, director artistic al B-EST SHORTS Film Festival, Short Film Advisor and Selector al Venice Film Festival. 

Pentru B-EST Shorts, propunerile venite din partea acestuia provin din tari precum Grecia, Croatia, Israel, Franta, Suedia, Argentina, Italia, SUA si multe altele. 

Tot in cadrul B-EST Shorts, Enrico Vannucci va sustine si un workshop in care va oferi informatii pretioase din domeniu.

Startul festivalului va fi dat de un calup de scurt metraje, dintre care amintim 4:15 PM Sfarsitul Lumii, o productie romaneasca realizata de Catalin Rotaru si Gabi Virginia Sarga, premiata la numeroase festivaluri internationale.

Inchiderea evenimentului B-EST Shorts va fi reprezentata de proiectia primului lung metraj realizat de Catrinel Danaiata, Dublu, care a fost prezentat anul trecut in exclusivitate in programul CineLink Work in Progress la Festivalului International de Film de la Sarajevo, fiind nominalizat in 2016 la Karlovy Vary International Film Festival, in cadrul sectiunii East of The West-Competition.

„Este un film septic, care vorbeste despre depresie, izolare si lipsa de maturitate”, declara Catrinel Danaiata, Doctor in Cinematografie si Media si Lector Universitar la Universitatea Hyperion din capitala.

De asemenea, pe langa productiile romanesti si internationale, incluse in competitia oficiala a festivalului, organizatorii au pregatit o serie de workshopuri si de happeninguri sustinute de Teatrul Labirint Asylum si Amaris Agni, care sa animeze atmosfera pe toata perioada B-EST Shorts.

Teatrul Senzorial Labirint este o forma de teatru interactive si experimental, un eveniment artistic cepresupune un contact direct si constant cu spectatorul, el devenind personajul principal din poveste. 

Teatrul Labirint Asylum a fost cladit in februarie 2014 in Sibiu, din august 2015 mutandu-se la Timisoara, unde continua sa ofere publicului o sursa constanta de experiente inedite prin teatru.

Amaris Agni este o echipa de tineri artisti, care imbina talentele fiecaruia in realizarea de spectacole artistice si culturale, toate fiind unite in jurul unei notiuni care a inspirat dintotdeauna riscul si primejdia: imblanzirea focului. Aparitiile acestora sunt reprezentate de coregrafii armonioase de jonglerii imbinate cu dans si teatru.

Pentru mai multe informatii referitoare la eveniment, va asteptam pe www.b-est.ro sau pe pagina de Facebook B-EST Shorts.