Documentarul de scurt metraj Sfarsitul verii / End of Summer, in regia Alinei Manolache va deschide premiera oficiala a filmului Bondoc.

Evenimenul va avea loc miercuri seara, pe 21 septembrie, de la ora 20:30 la Cinema Elvira Popescu.

Produs de Dan Nutu prin Aristoteles Workshop Association, cu o imagine semnata de Ruben Agadjanean si un montaj realizat de Gabi Basalici si Mircea Bobina, filmul contureaza portretul colectiv al unor absolventi de liceu din Vama, Bucovina. 

Este ultima vara inainte ca fiecare sa porneasca pe drumul sau, in care frenezia momentelor petrecute impreuna incepe sa se amestece cu incertitudinile viitorului si cu primele ganduri mature.

Sfarsitul verii va putea fi vazut inaintea tuturor proiectiilor Bondoc de la Cinema Elvira Popescu din Bucuresti

Programul poate fi gasit aici: https://eventbook.ro/film/bilete-film-bondoc

Documentarul Bondoc, in regia lui Mihai Mincan, Cristian Delcea si Mihai Voinea va rula in cinematografele din Romania din 23 septembrie.

Filmul va avea premiera de gala pe 21 septembrie la Cinema Elvira Popescu din capitala, de la ora 20:30, in prezenta echipei.

Bondoc va rula din 23 septembrie in Bucuresti (Cinema Muzeul Taranului Roman, Cinemateca Union, Cinema Elvira Popescu), Cluj-Napoca (Cinema Victoria), Brasov (Cinemateca Patria) si Sibiu (Libraria Habitus).

Filmul urmareste povestea lui Dan Bondoc, maestru la sah in varsta de 78 de ani, care traieste singur in Bucuresti. 

Unicul sau vis este sa castige campionatul organizat in memoria prietenului sau decedat, marele jucator de sah Victor Ciocaltea. De-a lungul urmatoarelor zile, Bondoc este prins intre bataliile de pe tabla de sah, duse impotriva unor oponenti mult mai tineri, teama ca nu mai are rost pe lume si sentimentul ca mulrii sai ani il transforma intr-un jucator ineficace.

Dan Vladimir Bondoc a facut parte din generatia celor mai mari sahisti romani din perioada comunista, alaturi de Victor Ciocaltea si Florin Gheorghiu, iar in anii ‘50 era considerat una dintre sperantele sahului romanesc, dupa ce se clasase pe podium la campionatele nationale. 

Inainte de 1989 a participat la cateva turnee internationale, dar n-a reusit nicio performanta notabila si a ramas un vesnic talent irosit. 

Dan Vladimir Bondoc a murit luna trecuta la varsta de 82 de ani.

Mihai Mincan, Cristian Delcea si Mihai Voinea au semnat scenariul si regia, Luchian Ciobanu s-a ocupat de imagine, montajul a fost realizat de Dragos Apetri, sunetul Vlad Voinescu. Producator Radu Stancu.

Trailerul documentarului Bondoc poate fi urmarit aici:

Trailerul filmului Sfarsitul verii poate fi urmarit aici: