Muzeul National de Istorie a Romaniei si Kogainon Films prezinta in premiera filmul The Hunt for Transylvanian Gold.

Documentarul spune povestea furtului bratarilor de aur dacice, vechi de aproape 2000 de ani. 

Evenimentul va avea loc miercuri, 25 ianuarie 2017, ora 17:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr. 12, Bucuresti.

Documentarul pune accentul pe investigatia care a durat mai bine de 10 ani si s-a desfasurat pe doua continente: Europa si America de Nord. 

Investigatia a fost coordonata de procurorul general al Romaniei, Augustin Lazar, pe atunci procuror general la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia, si a scos la iveala faptul ca in zona Sarmizegetusei au fost descoperite de catre cautatorii de comori 24 de bratari de aur dacice.

Filmul are o durata de 50 de minute si ofera informatii inedite despre retelele care se ocupa cu traficul de artefacte pe piata neagra internationala, despre vanatorii de comori, expertii in antichitati, suspectii arestati si cele 13 bratari recuperate. 

Documentarul este o productie Kogainon Films (Boston), iar echipa filmului a avut atat membri romani, cat si americani.

In deschiderea evenimentului vor lua cuvantul: Dan Dimancescu - consulul onorific al Romaniei la Boston, Augustin Lazar - procurorul general al Romaniei, si dr. Ernest Oberländer-Tarnoveanu -  managerul MNIR.

Intrarea este libera, in limita a 100 de locuri disponibile.

Trailerul filmului poate fi vazut aici: