Editia de anul acesta a Premiilor Oscar a adunat un numar impresionant de 29 de nominalizari pentru filmele distribuite pe marile ecrane de Freeman Entertainment.

Remarcabil este rezultatul inregistrat de musicalul La La Land (foto) care se prezinta cu un total de 14 nominalizari la editia din 26 februarie. 

Dupa recordul celor sapte trofee obtinute la Globurile de Aur, filmul regizat de Damien Chazelle marcheaza un nou succes in istoria Premiilor Oscar, cu cele mai multe nominalizari primite, alaturi de All Above Eve (1950) si Titanic (1997). 

La editia din 26 februarie 2017, La La Land se regaseste pe lista nominalizarilor la urmatoarele categorii: Cel mai bun film, Cea mai buna actrita intr-un rol principal – Emma Stone, Cel mai bun actor intr-un rol principal - Ryan Gosling, Cel mai bun regizor – Damien Chazelle, Cel mai bun scenariu original, Cea mai buna coloana sonora, Cea mai buna imagine, Cele mai bune costume, Cel mai bun montaj, Cea mai buna scenografie, Cel mai bun montaj de sunet, Cel mai bun mixaj de sunet si doua nominalizari la categoria Cea mai buna melodie originala

Dintre titlurile aflate in portofoliul Freeman Entertainment, drama de razboi regizata de Mel Gibson Hacksaw Ridge / Fara arma in linia intai a fost nominalizata pentru: Cel mai bun film, Cel mai bun actor intr-un rol principal – Andrew Garfield, Cea mai buna regie, Cel mai bun montaj, Cel mai bun montaj de sunet si Cel mai bun mixaj de sunet. 

Deepwater Horizon: Eroi in largul marii se regaseste pe lista nominalizarilor la categoriile: Cele mai bune efecte vizuale si Cel mai bun montaj de sunet, in timp ce Sully: Miracolul de pe Raul Hudson este nominalizat pentru Cel mai bun montaj de sunet. 

Florence Foster Jenkins are doua nominalizari pentru Cea mai buna actrita intr-un rol principal – Meryl Streep si Cele mai bune costume. 

Blockbuster-ul Suicide Squad / Brigada Sinucigasilor este si el nominalizat la categoria Cel mai bun machiaj / Cea mai buna coafura. 

Productia Fantastic Beasts and where to find them / Animale fantastice si unde le poti gasi ce redeschide usa catre universul vrajitoreasc imaginat de J.K. Rowling odata cu seria Harry Potter se regaseste pe lista nominalizarilor la categoriile Cea mai buna scenografie si Cele mai bune costume

Martin Scorsese obtine cu filmul Silence: Puterea credintei o nominalizare pentru Cea mai buna imagine. 

Filmul are premiera in cinematografele din Romania din 17 martie.

In doar doi ani de activitate, Freeman Entertainment a reusit sa se pozitioneze drept unul dintre cei mai importanti distribuitori de film pe piata din Romania si detine in exclusivitate licenta Warner Bros. Pictures, dar si un portofoliu impresionant de titluri ale unor producatori de top ca: Lionsgate, Dreamworks Pictures, STX si Nu Image

Printre cele mai importante productii care au avut incasari spectaculoase in 2016 se numara: Suicide Squad, Dirty Grandpa, Batman v. Superman: Dawn of Justice, Now You See Me 2 sau Fantastic Beasts and where to find them.  

In 2017, Freeman Entertainment va aduce in cinematografele din tara mult anticipatele The Lego Batman Movie, John Wick: Chapter 2, Wonder Woman, Dunkirk, Kong: Skull Island, King Arthur, Justice League, dar si altele.