Actrita Mary Tyler Moore a murit la varsta de 80 de ani, fiindu-i alaturi prietenii si sotul ei de peste 33 de ani, Dr. S. Robert Levine.

Actrita a murit intr-un spital din Connecticut, dupa ce a suferit ani de zile de diabet si a avut o interventie chirurgicala pe creier in 2011.

Nascuta in Brooklyn, New York, Mary Tyler Moore s-a mutat in Los Angeles la varsta de 8 ani. La 17 ani, apare in show-uri TV si in reclame, primul rol important fiind unul principal in The Dick Van Dyke Show, incepand cu 1961. 

A aparut apoi in propriul show, The Mary Tyler Moore Show in 1970. Creat de James L. Brooks si Allan Burns, serialul a rulat timp de sapte sezoane (168 episoade) si a fost primul in care personaj principal era o femeie de cariera fiind si unul dintre serialele ce au schimbat fata televiziunii.

Mary Tyler Moore a castigat 6 Premii Emmy si 3 Globuri de Aur precum si un premiu pentru intreaga cariera din partea Screen Actors Guild. 

 

De asemenea, ea a fost nominalizata la Oscar si a castigat Globul de Aur pentru rolul din Ordinary People (1980, r. Robert Redford). 

Ultima aparitie la TV a actritei a fost in doua episoade ale serialului Hot in Cleveland (in 2011 si 2013).

Mary Tyler Moore a fost o sustinatoare a drepturilor animalelor si o luptatoare impotriva diabetului.